Transfusiegeneeskunde

Transfusiegeneeskunde - J.Th.M. de Wolf | Tiliboo-afrobeat.com

...nsfusiegeneeskunde. Over het boek; Inleiding; Bloedtransfusie in prematuren en neonaten ... Interne geneeskunde - Wikipedia ... . Anemie in prematuren; Anemie in neonaten; Trombocytopenie; Foetale & Neonatale Alloimmuuntrombocytopenie (FNAIT) Plasmatransfusie; Wisseltransfusie; Massale transfusie Incidentie: 2000-3000 prematuren per jaar in Nederland Behandeling: Preventief: voorkomen/beperken van anemie door minder bloedafname voor diagnostiek en gebruik maken van niet-invasieve en micro-meetmethoden Therapeutisch: Erytrocytentransfusie (10-20 ml/kg), max. aanbevolen toedieningssnelheid: 5 ml/kg/uur Alternatieven: later afnavelen In de loop ... Transfusiegeneeskunde | Nederlands Tijdschrift voor ... ... . aanbevolen toedieningssnelheid: 5 ml/kg/uur Alternatieven: later afnavelen In de loop der jaren is bloedtransfusie zich gaan ontwikkelen tot een apart onderdeel van de geneeskunde: de transfusiegeneeskunde. Volgens de WHO luidt de definitie hiervan: 'Het onderdeel van de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met het verwerven en t...

INFORMATIE

AUTEUR
J.Th.M. de Wolf
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Transfusiegeneeskunde.pdf

OMSCHRIJVING

'Transfusiegeneeskunde' beslaat een breed vakgebied, van het bewerkstelligen en onderhouden van bewustwording van de bevolking en mobilisatie van beschikbaredonoren, tot het rationeel en verantwoord gebruik van bloed en bloedproducten aan het ziekbed. Kortom, transfusiegeneeskunde is een gezondheidswetenschap op zich.'Transfusiegeneeskunde' is bedoeld als hulpmiddel bij het voorschrijven van bloed, bloedproducten en prohemostatica. De richtlijnen kunnen worden gebruikt bij hetvaststellen van een bloedingsneiging, bij het gericht aanvragen van stollingsonderzoek en bij het interpreteren van stollingsuitslagen.Speciale aandacht wordt geschonken aan het (transfusie)beleid bij massaal bloedverlies, diffuse intravasale stolling, bloedingsproblemen bij lever- en nierziekten en bijobstetrische patiënten. Natuurlijk is ook ruime aandacht besteed aan de veiligheid van de patiënt, en wordt daar waar nodig het beleid ten aanzien van bloedtransfusiebij kinderen nader toegelicht..In Nederland, maar ook daarbuiten, is nog niet eerder een standaardwerk verschenen voor en over de kliniek van bloedtransfusie, geschreven door ervaren clinici uit verschillendetransfusie voorschrijvende disciplines, en allen werkzaam binnen hetzelfde academische opleidingsinstituut.'Transfusiegeneeskunde' is van belang voor alle specialisten en artsen in opleiding tot specialist die gebruikmaken van bloed en bloedproducten, alsook voor artsen diepatiënten behandelen die deze producten toegediend hebben gekregen.Dr. J.Th.M. de Wolf is internist-hematoloog, drs. G.B. Eindhoven anesthesioloog; beiden zijn verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Wil je het boek lezen?Transfusiegeneeskunde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.Th.M. de Wolf. Lezen Transfusiegeneeskunde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN