Huwelijk en vermogen

Huwelijk en vermogen - M.R. Kremer | Tiliboo-afrobeat.com

...ngen, giften en erfenissen blijven persoonlijk bezit, of ze nu voor of tijdens het huwelijk zijn ontvangen; Vermogen dat tijdens het huwelijk of het geregistreerde partnerschap is opgebouwd, is van u samen ... Huwelijk en vermogen: Een (rechts)historische case study ... ... . Voor schulden die ontstaan tijdens het huwelijk (ook als een van de partners hier niets van afweet) zijn beide partners aansprakelijk. Het vermogen dat u privé in eigendom bezat voorafgaand aan het huwelijk (of partnerschap) 2. Vermogen verkregen uit erfenissen of schenkingen. 3. De vruchten uit deze bezittingen. Wel in de beperkte gemeenschap van goederen valt vermogen dat al gemeenschappelijk was ongeacht de percentages. Voor ... Trouwen in 2020: beperkte gemeenschap van goederen ... ... . Vermogen verkregen uit erfenissen of schenkingen. 3. De vruchten uit deze bezittingen. Wel in de beperkte gemeenschap van goederen valt vermogen dat al gemeenschappelijk was ongeacht de percentages. Voorbeeld 1: A en B trouwen. Bel ons 0900 - 8020 € 0,10 p/min.* Bel maandag tot en met donderdag 09.00 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur. Op vrijdag 9.00 - 13.00 uur. U krijgt één van onze juristen aan de telefoon. Alle bestaande en toekomstige...

INFORMATIE

AUTEUR
M.R. Kremer
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Huwelijk en vermogen.pdf

OMSCHRIJVING

In deze geïllustreerde studie staan achttiende-eeuwse doopsgezinden in de stad Groningen centraal. Auteur onderzoekt in het bijzonder de afspraken die aanstaande echtgenoten maakten om de langstlevende echtgenoot verzorgd achter te laten. Deze afspraken waren van groot praktisch belang omdat de dood nooit ver weg was.Niet eerder werd op systematische wijze sociaaleconomische geschiedschrijving gecombineerd met kennis en toepassing van het toenmalige recht in de praktijk. Zo besteedt hij onder meer veel aandacht aan de rol van bezittingen zoals boeken, huisraad, kleding en woonhuizen.Ook de keuze van een huwelijkspartner komt aan bod. Het onderzoek toont verrassende dwarsverbanden die de juridische zorg voor de langstlevende echtgenoot in vroeger tijden weer tot leven brengen.

Wil je het boek lezen?Huwelijk en vermogen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M.R. Kremer. Lezen Huwelijk en vermogen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN