Het doorgestreepte blijft te lezen

Het doorgestreepte blijft te lezen - J. Vos | Tiliboo-afrobeat.com

...ESTREEPTE BLIJFT TE LEZEN. 8 Judith Herzberg schrijft sinds 1971 voor het toneel ... J. Vos, 'Het doorgestreepte blijft te lezen'. De holocaust ... ... . Het aantal toneel-stukken dat ze sindsdien geschreven, vertaald of bewerkt heeft, is niet bij te houden en voor 2019 staat er nog een nieuw stuk van haar op stapel. Haar samenwerking met Toneelgroep Baal, die resulteerde in Het doorgestreepte blijft te lezen (Paperback). Tot op de dag van vandaag is de holocaust een belangrijk thema in het werk van Nederlandse... Het doorgestreepte blijft te lezen. Zo zijn het vaak onze meest eigene gedac ... Het doorgestreepte blijft te lezen: de holocaust en de ... ... ... Het doorgestreepte blijft te lezen. Zo zijn het vaak onze meest eigene gedachten de meest nabije, de meest schrijnende, die wij door moeten strepen, uit moeten krassen. Wij praten, een gat in de nacht. Dit is het schrikkeluur, de uitgesponnen schrikseconde. Als honden zetten wij de tanden in het vod dat on...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Vos
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Het doorgestreepte blijft te lezen.pdf

OMSCHRIJVING

Tot op de dag van vandaag is de holocaust een belangrijk thema in het werk van Nederlandse kunstenaars. Sommigen hebben geprobeerd hun persoonlijke ervaringen te verbeelden; anderen hebben op kunstzinnige wijze uiting gegeven aan hun opvattingen en gevoelens over de vervolging en vernietiging van de joden. Zowel deze kunstwerken zelf als de reflectie daarop raken de grens van het beeldend vermogen.In deze beschrijvende studie inventariseert, verkent en ordent Jozef Vos kunstwerken waarin de jodenvervolging een belangijke rol speelt.Hij besteedt daarbij aandacht aan de persoonlijke verwerking van de eigen ervaringen, maar eveneens aan de wijze waarop de holocaust in onze samenleving wordt herdacht. Bovendien laat hij zien hoe de holocaust ook in de kunsten over meerdere generaties doorwerkt.

Wil je het boek lezen?Het doorgestreepte blijft te lezen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Vos. Lezen Het doorgestreepte blijft te lezen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN