Goed ouderschap

Goed ouderschap - Stefan Ramaekers | Tiliboo-afrobeat.com

...uderschap' levert een belangrijk tegengewicht voor de al te empirische en grotendeels psychologische focus van een groot deel van de hedendaagse literatuur over opvoeden ... Opleiding Kwetsbaar gezin, goed genoeg ouderschap | Timm ... ... . De auteurs gebruiken daarbij voorbeelden en beschrijvingen vanuit een eerstepersoonsperspectief en tonen zo een aantal beperkingen aan van de wijze waarop doorgaans over 'ouderschap' gedacht en gesproken wordt. Krachtig ouderschap groeit als een ouder het vertrouwen heeft dat hij/zij het goed doet en het gevoel heeft dat hij/zij competent is. De ouderschapsbeleving. De manier waarop de ouder het ouderschap beleeft, wordt door veel factoren bepaald: het persoonlijk functioneren, de invloed van het ouderschap ... Goed ouderschap - Ouders Centraal ... . De ouderschapsbeleving. De manier waarop de ouder het ouderschap beleeft, wordt door veel factoren bepaald: het persoonlijk functioneren, de invloed van het ouderschap op de partnerrelatie, het sociale leven en de carrière, kindfactoren, maar ook ... Ouderschap is meer dan alleen opvoeden. Bij Opvoeden.nl vind je betrouwbare adviezen en tips over ouderschap. ...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan Ramaekers
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Goed ouderschap.pdf

OMSCHRIJVING

Goed ouderschap 1e druk is een boek van Stefan Ramaekers uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044129168 Over het boek:Er zijn al tal van sociologische, historische en culturele analyses gemaakt van hoe het komt dat ouders in postindustri le, westerse samenlevingen een vaak overweldigende reeks van adviezen te verwerken krijgen over hoe hun kinderen op te voeden.Tegelijk bestaan er ook verschillende filosofische analyses van de juridische, morele en politieke kwesties omtrent vraagstukken rond voortplanting, de rechten van kinderen en de plichten van ouders, alsook een aantal filosofische beschouwingen over de verschuivingen in opvattingen over het kind en de ouder-kindrelaties.Deze publicatie heeft oog voor deze literatuur, maar is toch beduidend anders. De auteurs bieden een filosofisch geori nterende lezing van de alledaagse ervaringen van ouder-zijn en van de bijhorende overwegingen, oordelen en dilemma's. In de exploratie van de ethische en conceptuele vragen die verbonden zijn aan de ouder- kindrelatie, laten ze de onherleidbare filosofische rijkdom van deze relatie zien.Daarmee leveren ze een belangrijk tegengewicht voor de al te empirische en grotendeels psychologische focus van een groot deel van de hedendaagse literatuur over opvoeden. Ze gebruiken daarbij voorbeelden en beschrijvingen vanuit een eerstepersoonsperspectief en tonen zo een aantal beperkingen aan van de wijze waarop vandaag doorgaans over 'ouderschap' gedacht en gesproken wordt.Tegelijk openen ze zo een ruimte om over opvoeding en ouder-kindrelatie op een andere manier na te denken dan in de termen die vandaag dominant zijn.Over de auteur(s):Judith Suissa is docent wijsgerige pedagogiek aan het Institute of Education, University of London.Stefan Ramaekers is verbonden aan het Laboratorium voor Educatie en Samenleving van de KU Leuven en doceert er onder meer over wijsgerige pedagogiek en interpretatieve benaderingen van het pedagogisch onderzoek.

Wil je het boek lezen?Goed ouderschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan Ramaekers. Lezen Goed ouderschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN