Vreemdelingschap

Vreemdelingschap - J.D.Th. Wassenaar | Tiliboo-afrobeat.com

...delingschap is onderdeel van de identiteit van het volk Israël," merkt de predikant van de Ontmoetingskerk Rotterdam - Oost / Capelle a ... 'Vreemdelingschap is van alle tijden' | Nederlands Dagblad ... .d. IJssel op. "Ook wanneer Abram zich niet in Egypte of Gerar bevindt, is hij nog altijd een vreemdeling. Vreemdelingschap. Historische en hedendaagse stemmen uit kerk en theologie 'Daar is de vreemdlingschap vergeten / en wij, wij zijn in 't vaderland.' Zo luidt de slotzin van het tweede, tevens laatste couplet van Gezang 291 uit het Liedboek voor de kerken, getiteld 'Nooit kan 't geloof te veel verwachten'. Vreemdelingschap heeft alles te maken met onze visie op de sterk veranderde verhouding tussen kerk en samenleving en tussen kerk en st ... vreemdelingen - debijbel.nl ... . Vreemdelingschap heeft alles te maken met onze visie op de sterk veranderde verhouding tussen kerk en samenleving en tussen kerk en staat. De stemmen uit verleden en heden die in deze studie tot klinken worden gebracht, helpen om ons te bezinnen op de vraag hoe wij hier zelf in staan. Vr...

INFORMATIE

AUTEUR
J.D.Th. Wassenaar
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Vreemdelingschap.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek neemt de lezer mee op reis om gelovigen uit de kerkgeschiedenis te ontmoeten en te horen hoe zij zelf omgegaan zijn met de gedachte dat christenen vreemdelingen op aarde zijn.'Vreemdelingen', zo worden christenen in het Nieuwe Testament meer dan eens genoemd. In de geschiedenis van de kerk is die benaming vaak in verband gebracht met het verlangen van gelovigen naar het Vaderland. Maar in nieuwtestamentisch perspectief heeft vreemdelingschap nog een andere kant: het begrip staat ook voor de bedreigde positie van christenen in de samenleving.Vandaag de dag is er alle aanleiding om dat laatste aspect onder de aandacht te brengen. Vreemdelingschap heeft alles te maken met onze visie op de sterk veranderde verhouding tussen kerk en samenleving en tussen kerk en staat. De stemmen uit verleden en heden die in deze studie tot klinken worden gebracht, helpen om ons te bezinnen op de vraag hoe wij hier zelf in staan.De auteur zet in bij het Nieuwe Testament, de Vroege Kerk en Augustinus. Daarna komt het calvinistische, doopsgezinde, puriteinse en pitistische gedachtegoed over vreemdelingschap uitvoerig aan bod. Ook bespreekt hij de periode van de Verlichting en de secularisatie en geeft hij aandacht aan de manier waarop vreemdelingschap in bevindelijk-gereformeerde kring wordt beleefd.Tot slot gaat hij uitgebreid in op de plaats van de kerk in de samenleving, ook met het oog op haar politieke verantwoordelijkheid.Dr. J.D.Th. Wassenaar (1960) is als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Hellendoorn. Hij publiceerde tal van boeken en artikelen, voornamelijk op kerkhistorisch terrein. Prof. dr. A. van de Beek schreef een 'Woord vooraf '.

Wil je het boek lezen?Vreemdelingschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.D.Th. Wassenaar. Lezen Vreemdelingschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN