'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes Toverscepter Zwaait'

'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes Toverscepter Zwaait' - Jan Godderis | Tiliboo-afrobeat.com

...oi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes Toverscepter Zwaait' (Hardcover) ... Worshipping Aphrodite: Art and Cult in Classical Athens ... ... . "Over het dagelijkse leven van de oude Grieken zijn we naar... Mooi omkranste Aphrodite die van Cyprus liefdes-toverscepter zwaait. ... (2005), "Weer siddert in mij de liefde die het lichaam sloopt". Sapphô van Lésbos blijft brandend (2006) en Immanuel Kant over de ziekten van het hoofd. "Versuch über die Krankheiten des Kopfes". 'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes Toverscepter Zwaait' is een ... 'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes ... ... . 'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes Toverscepter Zwaait' is een geweldig boek. We raden u aan het boek van 'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes Toverscepter Zwaait' PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur 'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van C...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Godderis
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes Toverscepter Zwaait'.pdf

OMSCHRIJVING

"Over het dagelijkse leven van de oude Grieken zijn we naar verhouding beter ingelicht dan over vele andere beschavingen, die in de loop der tijden zijn ondergegaan. Niet alleen veel van de klassieke Griekse kunst is gelukkig voor ons behouden geworden; dit geldt insgelijks voor veel van de wetenschappelijke geschriften en voor de literatuur (de poëzie, de tragedies en komedies) uit deze periode. Onderhavig essay focust op de teksten uit de Griekse oudheid die op seksualiteit en erotiek betrekking hebben, die altijd wel iets zeggen over de mentaliteit van de cultuur waarin zij zich als tekst inschrijven en steeds iets verduidelijken omtrent haar normen, haar waarden, haar vanzelfsprekendheden. Zij leren ons iets met betrekking tot de wijze waarop een cultuur het fenomeen van de seksualiteit in concreto heeft geconstrueerd. Zij instrueren ons over de voor een bepaald tijdsgewricht en een bepaalde landsstreek kenmerkende ""stijl"" waarin mannen en vrouwen zich tegenover elkaar verhouden, over de particuliere wijze waarop zij met ""het geslachtsonderscheid"" omgaan, omtrent ""gelijkheid"" versus ""dominantie"", niet alleen tussen de seksen, maar ook tussen de verscheidene partners die met elkaar een duurzame of tijdelijke relatie aanknopen, die vaak uitmondt op het geslachtelijk zich met elkaar verenigen. Zij verhelderen één en ander inzake de positie die mannen en vrouwen ten opzichte van elkaar in een bepaalde cultuur of gemeenschap innemen, over de eventuele neiging tot ""submissie"" van de laatstgenoemden en over de ""overheersing"" van de kant van eerstgenoemden. Naast beschouwingen over liefde en seksualiteit in de Ilias en Odyssea en in de Griekse mythologie en legenden-cycli, wordt in dit boek aandacht besteed aan de vraag naar de erotische verhouding tussen vrouwen onderling in de Griekse oudheid, de pederastie, de man-vrouw relatie, aan het huwelijk en het gezin én aan de problematiek van de gewijde prostitutie met haar tempelhoeren en de vulgaire prostitutie, die door de gewone hoer en tippelaarster werd bedreven, die beiden door de obscuriteit van hun situatie meestal tot anonimiteit, marginaliteit en ellende werden veroordeeld."

Wil je het boek lezen?'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes Toverscepter Zwaait' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Godderis. Lezen 'Mooi Omkranste Aphrodite Die Van Cyprus Liefdes Toverscepter Zwaait' Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN