Monografieen BW A26b - Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel

Monografieen BW A26b - Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel - G. Snijders | Tiliboo-afrobeat.com

...rheidsprivaatrecht kent geen algemene wettelijke regeling ... Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel van G. Snijders ... ... . Rechtsvorming en rechtsontwikkeling zijn door de wetgever voor een belangrijk deel overgelaten aan rechtspraak en literatuur. Dit boek, dat bestaat uit twee delen, beoogt dit rechtsgebied in kaart te brengen. Monografieën BW A26b - Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel (Paperback). Het overheidsprivaatrecht is een bijzonder rechtsgebied dat wordt gevormd door... Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel. Boek. Editie: ... Monografieën BW A26b - Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel ... ... Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel. Boek. Editie: deel A26b. Verschijningsdatum: 20 april 2016. Auteur: mr. G. Snijders Op het grensgebied van privaatrecht en publiekrecht ligt het overheidsprivaatrecht. ... En in het bijzonder niet uit het BW, waarin het een belangrijke plaats is gaan innemen. Het overheidsprivaatrecht - het privaatrecht dat geld...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Snijders
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Monografieen BW A26b - Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel.pdf

OMSCHRIJVING

Het overheidsprivaatrecht - het privaatrecht dat geldt ten aanzien van de overheid - is een bijzonder rechtsgebied, door de bijzondere taak en positie van de overheid. Het ligt op het grensvlak van privaat- en publiekrecht. Het kent geen algemene wettelijke regeling. Rechtsvorming en rechtsontwikkeling zijn door de wetgever voor een belangrijk deel overgelaten aan de rechtspraak en literatuur. Overheidsprivaatrecht bestaat uit twee delen en brengt dit rechtsgebied in kaart.Dit tweede deel (Monografieën BW A26b) behandelt bijzondere onderwerpen, zoals het rechtspersonenrecht met betrekking tot de overheid, overdracht en verjaring van vorderingen op en van de overheid, openbare zaken en goederen bestemd voor de openbare dienst, vertegenwoordiging van de overheid, overeenkomsten met de overheid, onrechtmatige overheidsdaad, schadevergoeding bij rechtmatige daad en de onrechtmatige daadsvordering van de overheid.

Wil je het boek lezen?Monografieen BW A26b - Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Snijders. Lezen Monografieen BW A26b - Overheidsprivaatrecht, bijzonder deel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN