God dobbelt! Of toch niet?

God dobbelt! Of toch niet? - Jacques de Bruijn | Tiliboo-afrobeat.com

...in wilde van het onzekerheidsprincipe niets weten, omdat het in zijn ogen de grondslagen van de natuurkunde zelf aantastte ... God dobbelt wel degelijk - Filosofie.nl ... . Werd hij aan de proef met de roulette herinnerd, dan was zijn antwoord: "God dobbelt niet!" Maar in 1933 moest Einstein zich tegenover de atoomgeleerde Niels Bohr gewonnen geven. Het thema God dobbelt! Of toch niet? Is de controverse tussen relativiteit en quantumtheorie. Zijn snaren of quantumlussen de oplossing? Of een rol voor de constante van Planck? Dit boek probeert fundamentele vragen in een groter verband te plaatsen. Onderzoek liet zien dat tal van vragen over het heelal nog niet of beperkt zijn beantwoord. Bestel God dobbelt! Of toch ... Albert Einstein: 'God dobbelt niet' - Lazarus ... . Onderzoek liet zien dat tal van vragen over het heelal nog niet of beperkt zijn beantwoord. Bestel God dobbelt! Of toch niet? van Jacques de Bruijn. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd God dobbelt! Of toch niet? God dobbelt! Of toch niet? Ja...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacques de Bruijn
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
God dobbelt! Of toch niet?.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is het resultaat van een onderzoek naar fysica en astronomie. Het thema God dobbelt! Of toch niet? Is de controverse tussen relativiteit en quantumtheorie. Zijn snaren of quantumlussen de oplossing? Of een rol voor de constante van Planck?Dit boek probeert fundamentele vragen in een groter verband te plaatsen. Onderzoek liet zien dat tal van vragen over het heelal nog niet of beperkt zijn beantwoord. Een oude controverse tussen Einstein en Bohr, God dobbelt niet, heb ik getracht in een eigentijdse context te plaatsen. Waar gaat het om? Op begrippen als causaliteit, toeval en waarschijnlijkheid, hebben filosofische opvattingen grote invloed. Kan het niet anders, of wordt het denken op een gezonde manier gestimuleerd? Het is niet te vermijden om op onbegrijpelijke terreinen uit te komen. Zoals "oneindigheden' die onmogelijk lijken. Beter is het ze te integreren. Het deel "Berekenbaar of onberekenbaar' sluit hierbij aan. De gedachten van Kurt Gödel zijn hiervoor onmisbaar, hoewel ze meer curieus dan fundamenteel lijken. Verder heb ik getracht om min of meer ontgonnen gebieden in verband met het voorgaande te brengen. Het is opmerkelijk dat daardoor nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden. Zoals non-lokaliteit, verstrengeling, vacuümenergie en of op macro niveau alle quantummechanisch beschreven kan worden.

Wil je het boek lezen?God dobbelt! Of toch niet? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacques de Bruijn. Lezen God dobbelt! Of toch niet? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN