Het schaalmodel als reconstructie

Het schaalmodel als reconstructie - nvt | Tiliboo-afrobeat.com

...haalmodel als reconstructie (Paperback). De Nederlandse walvisvaart in vogelvlucht ... Scheepshistorie / 10 / druk 1: het schaalmodel als ... ... . 1612-1964. Gedurende eeuwen is walvisvaart een belangrijke... het schaalmodel als reconstructie (Paperback). - Bonaire. De Nederlandse Stoomboot Maatschappij te Fijenoord (Rotterdam) bouwde in 1876/77, voor... Het doel van Scheepshistorie is om met het scheepsmodel als uitgangspunt een reconstructie van het maritieme verleden vorm te geven. Dat betekent dat de informatie betrekking heeft op het uiterlijk van een specifi ... Het schaalmodel als reconstructie - vanstockum.nl ... . Dat betekent dat de informatie betrekking heeft op het uiterlijk van een specifiek schip of een scheepstype en haar toepassingen, maar het kan ook het verhaal zijn van een uniek eigentijds scheepsmodel als waardevol nationaal cultuurbezit. het schaalmodel als reconstructie Je vindt dit artikel in Categorie├źn Geschiedeni...

INFORMATIE

AUTEUR
nvt
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het schaalmodel als reconstructie.pdf

OMSCHRIJVING

De Nederlandse walvisvaart in vogelvlucht. 1612-1964. Gedurende eeuwen is walvisvaart een belangrijke motto geweest voor de Nederlandse economie. Niet alleen vonden jaarlijks duizenden zeelieden rechtstreeks emplooi in deze bedrijfstak. Aanpalende nijverheden (leerlooierijen, zeepziederijen, touwslagerijen, traankokerijen), maar ook toeleveringsbedrijven en firma's die bij de distributie van de producten waren betrokken, voeren wel bij het succes van de walvisjacht. Gedurende zeventiende en een groot deel van de achttiende eeuw was ons land zonder twijfel de grootste walvisvaartnatie. Een verhaal dat helemaal aansluit bij de tentoonstelling over de Nederlandse walvisvaart in het nieuwe geopende 'Het scheepvaartmuseum' in Amsterdam. Van walvisjager naar walvisbeschermer. Vrijwel iedereen kent de polemiek in de media die elk jaar weer optreedt wanneer het walvisvaartseizoen start. Het beeld dat daaruit naar voren komt is dat er twee kampen zijn: voorstanders van de walvisjacht met als hoofdspelers, Japan, Noorwegen en IJsland, en de tegenstanders van de jacht, de walvisbeschermende landen w.o. Nederland. De eerste groep krijgt veelal een slechte pers en de anderen ontmoeten meestal sympathie. Dit artikel is bedoeld om dat beeld te nuanceren en aan te tonen hoe deze argumenten voortborduren op een lange geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Het schaalmodel als reconstructie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur nvt. Lezen Het schaalmodel als reconstructie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN