I Adel aan Maas, Roer en Geul

I Adel aan Maas, Roer en Geul - Frans Gerards | Tiliboo-afrobeat.com

...del aan Maas, Roer en Geul. "In den beginne was er adel ... bol.com | II Adel aan Maas, Roer en Geul, Ralf Coumans ... ... ..." Het eerste deel van deze serie verrijkt de lezer door meeslepende studies, stamreeksen en... Ook in dit tweede deel van de reeks Adel aan Maas, Roer en Geul voert de reis terug naar de boeiende aspecten van Limburg s adelsgeschiedenis. In iedere bijdrage komen vervlogen tijden en oude namen opnieuw tot leven, waarmee het grootse verleden van de bonte stoet aan adellijke geslachten en territoria aan Maas, Roer en Geul in het juiste perspectief worden geplaatst. Adel aan Maas, Roer en Geul, deel I ISBN: 978-90-7944 ... cbg-adel-en-patriciaat: Adel aan Maas, Roer en Geul - deel III ... . Adel aan Maas, Roer en Geul, deel I ISBN: 978-90-79444-06-9 Zwart-wit geïllustreerd, 16,5×24,5 cm € 29,50 Meer info: www.ponsmosae.nl of postbus 201, 6300 AE Valkenburg aan de Geul tel: 043 361 70 69 III Adel aan Maas, Roer en Geul. In dit derde deel de volgende artikelen...

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Gerards
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
I Adel aan Maas, Roer en Geul.pdf

OMSCHRIJVING

"In den beginne was er adel..." Het eerste deel van deze serie verrijkt de lezer door meeslepende studies, stamreeksen en intrigerende 'portretten' van Limburgse edelen en adellijke geslachten, maar is gelijktijdig ook plaats- of regiogeschiedenis en reikt zelfs tot ver over de landsgrenzen heen. Als een kleurrijk mozaïek ontstaat op deze manier een opvallend contrast met de rest van de Nederlandse adelsgeschiedenis. Het belooft duizend jaar historie te worden, waaraan talrijk gerenommeerde binnen- en buitenlandse wetenschappers en andere onderzoekers meewerken.Zo zijn er de bijdragen van dr. Frans Gerards over de Valkenburgse ridderschap en over de stamvader van het geslacht Hoensbroek. Jozef Mertens belicht de race naar de macht van twee adellijke Limburgers binnen de Duitse Ridderorde. Het beroemde vorstengeslacht Schaesberg wordt door drs. Emile Ramakers beschreven. Lou Heynens zelf schreef ondermeer het indringende 'portret' over de NSB-gouverneur Maximiliaan graaf de Marchant et d'Ansembourg, een man die hij persoonlijk heeft gekend en van nabij meegemaakt; dit wordt gecompleteerd met een stamboom van zijn familie.Adel is uiteindelijk het resultaat van programmering en is ontstaan door emotionele, fysieke, praktische, morele en sociaal-politieke dressuur; een gegeven dat ver af staat van het romantische beeld dat de adel voor velen blijkbaar is.Deze reeks is een veelbelovend en uitermate gedurfde onderneming van de jonge uitgeverij Pons Mosae Editions!

Wil je het boek lezen?I Adel aan Maas, Roer en Geul in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Gerards. Lezen I Adel aan Maas, Roer en Geul Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN