Het goede levenseinde in casussen

Het goede levenseinde in casussen - Bart Cusveller | Tiliboo-afrobeat.com

...ede levenseinde in casussen biedt vingerwijzingen aan iedereen die belang heeft bij geslaagde zorg ... Het goede levenseinde - Zorgvisie ... . Omdat dit boek zich richt op de praktijk van de zorg, dus op het beslissen en handelen van zorgverleners en zorgvragers, begrijpen we de zorgpraktijk zowel van bovenaf, vanuit de theorie, als van onderaf, vanuit de praktijk. Presentatie van het boek "Het goede levenseinde" aan André Rouvoet en René Héman. Op die vraag proberen artsen en ethici antwoord te geven in het boek Het goede levenseinde in ca ... Het goede levenseinde in casussen | SpringerLink ... . Op die vraag proberen artsen en ethici antwoord te geven in het boek Het goede levenseinde in casussen. Het eerste exemplaar is op 7 november tijdens een boekpresentatie overhandigd aan René Héman, voorzitter van het bestuur van de artsenorganisatie KNMG, en André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland. Het goede levenseinde in casussen 1e druk is een boek van Theo Boer uitgegeven bij Bohn Stafl...

INFORMATIE

AUTEUR
Bart Cusveller
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het goede levenseinde in casussen.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek gaat over de vraag wat zorg in de laatste levensfase geslaagd maakt in de beleving van patiënten, hun naasten en hun zorgverleners. Artsen en ethici gaan in het boek op zoek naar het "Higgs-deeltje' van palliatieve zorg: onzichtbaar maar essentieel voor de samenhang en het goede begrip.Het goede levenseinde in casussen biedt vingerwijzingen aan iedereen die belang heeft bij geslaagde zorg.Omdat dit boek zich richt op de praktijk van de zorg, dus op het beslissen en handelen van zorgverleners en zorgvragers, begrijpen we de zorgpraktijk zowel van bovenaf, vanuit de theorie, als van onderaf, vanuit de praktijk. Uit de vele casussen blijkt dat er bij geslaagde zorg aandacht was voor wat ziek-zijn en afhankelijkheid voor een specifieke patiënt betekenen: de ene patiënt ervaart een gesprek over Advance Care Planning als een mededeling over een fatale diagnose, de ander als een blijk dat de arts zijn autonomie respecteert; de ene patiënt ervaart de optie van euthanasie als een troost, de ander meent daaruit op te maken dat hem een vreselijke natuurlijke dood te wachten staat; de ene familie ziet het staken van de beademing als medische bescheidenheid, de ander als een poging om iemand te doden. Real life casussen die deze en vele andere situaties beschrijven, kunnen helpen keuzes te maken die beter bij de patiënt passen.

Wil je het boek lezen?Het goede levenseinde in casussen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bart Cusveller. Lezen Het goede levenseinde in casussen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN