Familie van de poll

Familie van de poll - Haaren S. van | Tiliboo-afrobeat.com

...denis. De oudst bekende voorouder van het geslacht is Evert van den Polle, die vermeld wordt in 1342 ... Stamboom - van de poll Web Site - MyHeritage ... . De familie Van de Poll (Uten Polre, Uten Polle, Van den Polle) ontleent haar naam mogelijk aan het goed Huis De Polle, een donjon in Mastwijk, gelegen aan de Blindeweg 5 in de buurt van Montfoort.In bronnen wordt vermeld dat Everaert uten Polre van de graaf van Holland een halve hoeve ... Gerrit Adriaensz. Berckheyde - De bocht van de Herengracht te Amsterdam (uitsnede) Deze website is bedoeld om inform ... Familiewapen Van de Poll familie Van de Poll wapenschild ... . Berckheyde - De bocht van de Herengracht te Amsterdam (uitsnede) Deze website is bedoeld om informatie te verzamelen over en voor de familie van de Poll, en is ontstaan op initiatief van de van de Poll-Wolters-Quina stichting.De familie komt uit de omgeving van Woerden en Montfoort, waar de naam "van de Poll" vanaf 1307 regelmatig voorkomt. Familie van de Poll Familie van de Poll. Door Redactie Quote Herten belagen wederom Quote 500-dorpen. In de ge...

INFORMATIE

AUTEUR
Haaren S. van
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Familie van de poll.pdf

OMSCHRIJVING

Markante personen uit het regentengeslacht Van de Poll, die zowel in binnen als buitenland een belangrijke rol hebben gespeeld, staan centraal in dit rijk geïllustreerde boek. De familie vindt haar oorsprong in de vroege Middeleeuwen in de omgeving van Woerden. Vanaf de 16e eeuw komen leden van de familie voor in Amsterdamse regentenkringen, waar ze hoge posities innemen in het stadsbestuur. Diversen bekleedden het ambt van burgemeester van Amsterdam. Anderen vervulden aanzienlijke functies aan het Hof, waardoor er een nauwe band met het Koninklijk Huis ontstond. Al deze facetten van de familiegeschiedenis zijn terug te vinden in het door de Van de Poll-Wolters-Quina-Stichting beheerde familiebezit. Van bijzondere kwaliteit zijn de portretten vervaardigd door vooraanstaande schilders als Ferdinand Bol, Caspar Netscher en Jan Adam Kruseman. Ook kostbare sieraden, prachtige zilveren voorwerpen en speelgoed maken deel uit van de rijke collectie.

Wil je het boek lezen?Familie van de poll in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Haaren S. van. Lezen Familie van de poll Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN