Dat overleef ik wel

Dat overleef ik wel - Jaap C. Riemens | Tiliboo-afrobeat.com

...erleef ik wel 1e druk is een boek van Jaap C ... bol.com | Hoe overleef ik (zonder) liefde? (ebook ... ... . Riemens uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057306297 In dit boek beschrijft Jaap Riemens het bewogen leven van een papierhandelaar die eigenlijk rabbijn had willen worden: Meijer Groen (1915), wiens naam onlosmakelijk verbonden is met de Joodse Gemeente van Zutphen. overleven: alle werkwoordsvormen. Op mijnwoordenboek kun je eenvoudig Werkwoorden vervoegen in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Dat dit slechts weinigen gelukt is, tonen ... Wie houdt zich buiten nog aan 1,5 meter? 'Een tweede golf ... ... . Dat dit slechts weinigen gelukt is, tonen de lange lijsten met namen van de omgekomen Joden in de concentratie- en vernietigingskampen. Toch zijn sommigen er wel in geslaagd om deze zware tijd van vervolgingen te overleven. Daarvan getuigt het boek "Dat overleef ik wel" van Jaap C. Riemens. Wie houdt zich buiten nog aan 1,5 meter? 'Een tweede golf overleef ik ook wel'...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap C. Riemens
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
Dat overleef ik wel.pdf

OMSCHRIJVING

Dat overleef ik wel 1e druk is een boek van Jaap C. Riemens uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057306297 In dit boek beschrijft Jaap Riemens het bewogen leven van eenpapierhandelaar die eigenlijk rabbijn had willen worden: MeijerGroen (1915), wiens naam onlosmakelijk verbonden is met deJoodse Gemeente van Zutphen.In 1932 kwam hij naar deze stad, waar de joodse gemeenschaphem met open armen ontving. Hij kwam dagelijks in de sjoel envond werk bij papierwarenfabriek Holland. Die onderneming gingeind jaren30 ter ziele en Meijer begon voor zichzelf.In 1940 brak de oorlog uit. Toen alle joden uit de provincie wegmoesten dook Meijer onder in Amsterdam, samen met zijn vrouwRoosje, met wie hij in42 trouwde. Ze werden verraden, opgepakten gedeporteerd naar Westerbork. Na 15 maanden werdende Groens in beestenwagons vervoerd naar Theresienstadt, waarhonger, ziekte en dood altijd op de loer lagen.Na de bevrijding bouwde Groen alles weer vanaf de grond op:zijn zaak, de Joodse Gemeente en zijn eigen leven. Zijn oorlogsverledenheeft hij naar eigen zeggen geheel verwerkt; als hij nietkon slapen, lag hij eindeloos alles te reconstrueren. Enkele jarennadat zijn vrouw overleed besloot Meijer Groen zich permanentin Isra l te vestigen.In 1940 hoorde Meijer als gemobiliseerd soldaat de Duitse vliegtuigenoverkomen.Dat overleef ik wel , zei hij. Het is altijd zijnparool gebleven.

Wil je het boek lezen?Dat overleef ik wel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap C. Riemens. Lezen Dat overleef ik wel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN