Meer dan boer alleen

Meer dan boer alleen - Chantal Bisschop | Tiliboo-afrobeat.com

...op, Chantal, Meer dan boer alleen.Een geschiedenis van de landelijke gilden, 1950-1990 (Dissertatie KU Leuven 2012; Leuven: Leuven University Press, 2015, 401 blz ... Meer dan boer alleen. Van boerengilde naar landelijke ... ... ., ISBN 978 94 6270 026 0).. In 1990 verscheen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Belgische Boerenbond Ieder voor allen door Leen van Molle. Hierin worden de ontwikkelingen binnen de bond tot na de deconfiture ... Meer dan boer alleen vertelt het verrassende verhaal van de Landelijke Gilden. Deze sociaal-culturele vormingsbeweging voor plattelandsbewoners ontstond na de Tweede Wereldoorlog in de schoot van de Boerenbond. Meer dan boer alleen bestaat ... Meer dan boer alleen - Mari Smits ... . Deze sociaal-culturele vormingsbeweging voor plattelandsbewoners ontstond na de Tweede Wereldoorlog in de schoot van de Boerenbond. Meer dan boer alleen bestaat uit meerdere verhaallijnen. Naast het betoog over het ontstaan en de ontwikkeling van de Landelijke Gilden volgt Bisschop de ontwikkeli...

INFORMATIE

AUTEUR
Chantal Bisschop
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Meer dan boer alleen.pdf

OMSCHRIJVING

Belangrijke en vernieuwende bijdrage in het onderzoeksgebied New Rural History.Meer dan boer alleen vertelt het verrassende verhaal van de Landelijke Gilden. Deze sociaal-culturele vormingsbeweging voor plattelandsbewoners ontstond na de Tweede Wereldoorlog in de schoot van de Boerenbond. Met de openstelling voor het brede plattelandspubliek reageerde deze klassieke landbouworganisatie succesvol op het sterk veranderende naoorlogse platteland in Vlaanderen.Chantal Bisschop schetst op een verfrissende manier de geschiedenis van de Landelijke Gilden en levert zo een belangrijke bijdrage op het vlak van New Rural History. Vernieuwend is onder meer de aandacht voor rurale bewegingen, het reflexieve gebruik van interviews en de focus op de beleving en betekenisgeving van zowel leden, personeelsleden als bestuurders. De mensen achter de organisatiestructuren komen zo - letterlijk - aan het woord. Bovendien wordt de wisselwerking tussen het nationale en plaatselijke niveau, aan de hand van een casestudy van het dorpje Vivenkapelle, indringend blootgelegd.

Wil je het boek lezen?Meer dan boer alleen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chantal Bisschop. Lezen Meer dan boer alleen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN