VERZAMELDE WERKEN 9A BRIEVEN

VERZAMELDE WERKEN 9A BRIEVEN - Oepke Noordmans | Tiliboo-afrobeat.com

...ELDE WERKEN 9A BRIEVEN (Hardcover). De Verzamelde werken van dr ... Verzamelde werken / 7 Brieven - Anton Tsjechov ... ... . 0. Noordmans bieden een uniek stuk theologie. In de verschillende artikelen,... VERZAMELDE WERKEN 9A BRIEVEN (Hardcover). De Verzamelde werken van dr. 0. Noordmans bieden een uniek stuk theologie. In de verschillende artikelen,... Vergelijken - Verzamelde Werken 9A Brieven (Oepke Noordmans) (1999) ISBN: 9789043501613 - De Verzamelde werken van dr. 0. Noordmans bieden een uniek stuk theologie. In de verschill ... VERZAMELDE WERKEN 9A BRIEVEN Oepke… - voor €25 ... . 0. Noordmans bieden een uniek stuk theologie. In de verschillende artikelen, boeken, lezingen en manuscripten zien we een uiterst… Niettemin, de vele brieven van Noordmans, die wèl bewaard zijn gebleven,...

INFORMATIE

AUTEUR
Oepke Noordmans
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
VERZAMELDE WERKEN 9A BRIEVEN.pdf

OMSCHRIJVING

De Verzamelde werken van dr. 0. Noordmans bieden een uniek stuk theologie. In de verschillende artikelen, boeken, lezingen en manuscripten zien we een uiterst gevoelig theoloog aan het werk die gedurende meer dan een halve eeuw met de moderne twintigste eeuwse mens meegetrokken is, zijn ervaringen met hem heeft gedeeld en onder zijn spanningen heeft geleden. Het beklemmende gevoel bijvoorbeeld dat God zwijgt en geen stem meer geeft aan hen die een helper nodig hebben. Of de angst om in een wereld te moeten leven die deze mens zelf, door de toepassing van zijn kennis, tot een gevangenis heeft gemaakt. Vanaf 1905 tot een tiental jaren na de Tweede Wereldoorlog zien we Noordmans een soms adembenemende strijd voeren voor levensvormen waarin werkelijk leven en toekomst zit. Door zijn uitleg van de bijbel leert hij ons op een nieuwe manier luisteren en kijken. Hij laat zien wat het betekent het Evangelie te verkondigen onder mensen voor wie de God van de traditie een frase is geworden. Hij werkt, vooral in de jaren voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog, aan een kerk die zo is ingericht dat de laatste vragen van de mensheid (overleven, vrede) én van ieder mens in het bijzonder er aan de orde kunnen komen, omdat ze met elkaar staan of vallen. Het feit dat Noordmans altijd in de gemeente gebleven is, verklaart het bewegelijke, ja experimentele karakter van zijn theologie. De wijze waarop deze theoloog in zijn ambt het vak beoefend heeft, zou wel eens maatgevend kunnen zijn voor het toekomstig theologiseren.

Wil je het boek lezen?VERZAMELDE WERKEN 9A BRIEVEN in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Oepke Noordmans. Lezen VERZAMELDE WERKEN 9A BRIEVEN Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN