Praktisch Gezondheidsrecht

Praktisch Gezondheidsrecht - Mr.D.Y.A. Meersbergen van | Tiliboo-afrobeat.com

...tisch Gezondheidsrecht is een toegankelijk handboek voor studenten die een opleiding tot zorg- of hulpverlener volgen ... Samenvatting boek Praktisch Gezondheidsrecht - Knoowy ... . Het beschrijft een groot aantal belangrijke onderwerpen uit het gezondheidsrecht, zoals aansprakelijkheid, beroepenwetgeving, het beroepsgeheim, patiëntenrechten, abortus, orgaandonatie en beslissingen rond het levenseinde. Praktisch Gezondheidsrecht is een toegankelijk handboek voor studenten die een opleiding tot zorg- of hulpverlener volgen. Het beschrijft, zonder al te veel gebruik van vakjargon, een groot aantal belangrijke onderwerpen uit het gezondhei ... Praktisch Gezondheidsrecht - Noordhoff ... . Het beschrijft, zonder al te veel gebruik van vakjargon, een groot aantal belangrijke onderwerpen uit het gezondheidsrecht. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Praktisch gezondheidsrecht, geschreven door D.Y.A. van Meersbergen & M.C.I.H. Biesaart. De samenvattingen zijn door studente...

INFORMATIE

AUTEUR
Mr.D.Y.A. Meersbergen van
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Praktisch Gezondheidsrecht.pdf

OMSCHRIJVING

- Geschreven door prominente gezondheidsjuristen;- veel voorbeelden uit rechtspraak en zorgpraktijk;- goede balans tussen theorie en praktijk.Praktisch Gezondheidsrecht is een toegankelijk handboek voor studenten die een opleiding tot zorg- of hulpverlener volgen. Het beschrijft een groot aantal belangrijke onderwerpen uit het gezondheidsrecht, zoals aansprakelijkheid, beroepenwetgeving, het beroepsgeheim, patiëntenrechten, abortus, orgaandonatie en beslissingen rond het levenseinde. Daarnaast komen de financiering en de inrichting van het zorgstelsel, de kwaliteit van zorg en het toezicht daarop aan bod. Het boek bevat een trefwoordenregister, waardoor het ook geschikt is als naslagwerk voor beleidsmakers, managers en hulpverleners.Deze vijftiende editie heeft een nieuwe opzet. Naast de twee vertrouwde auteurs, Diederik van Meersbergen en Monique Biesaart, werkten er meerdere prominente gezondheidsjuristen aan deze editie mee. De juridische onderwerpen die in het boek worden behandeld zijn dan ook zeer actueel en sluiten nog beter aan bij de snel veranderende wereld van het gezondheidsrecht. In deze vernieuwde editie zijn ook weer veel voorbeelden uit de rechtspraak en de zorgpraktijk opgenomen.Op de bijbehorende website kunnen studenten de antwoorden op de vragen uit het boek vinden.Praktisch Gezondheidsrecht is geschikt voor de propedeusefase van zowel WO-opleidingen als hbo-opleidingen Social Work, Verpleegkunde en HBO-Rechten. Tevens is het boek geschikt als naslagwerk voor beleidsmakers, managers en hulpverleners.

Wil je het boek lezen?Praktisch Gezondheidsrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mr.D.Y.A. Meersbergen van. Lezen Praktisch Gezondheidsrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN