Olympus Pockets - Over geweld

Olympus Pockets - Over geweld - Hannah Arendt | Tiliboo-afrobeat.com

... geweld gaat het niet alleen over geweld van individuen of groepen maar ook over geweld gepleegd door de overheid ... Atlas Contact Olympus : Atlas Contact ... . Arendt legt ons ook het verschil uit tussen geweld en macht, sterkte en kracht en autoriteit. En die verschillen, hoewel ze louter taalkundig relevant lijken, maken niet enkel theoretisch maar ook praktisch veel duidelijk. Fnac: Olympus Pockets, Over geweld, H., Arendt H., Rob Van Essen". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . In 'Over gewel ... Over geweld, Hannah Arendt | Donner ... . Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . In 'Over geweld' gaat Hannah Arendt in op het verschil tussen geweld door de staat en dat veroorzaakt door extremistische groeperingen of individuen. Omdat geweld in de moderne samenleving niet langer wordt geb...

INFORMATIE

AUTEUR
Hannah Arendt
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Olympus Pockets - Over geweld.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Over geweld' gaat Hannah Arendt in op het verschil tussen geweld door de staat en dat veroorzaakt door extremistische groeperingen of individuen. Omdat geweld in de moderne samenleving niet langer wordt gebruikt als middel voor het bereiken van een gemeenschappelijk doel, stelt Arendt vast dat er tussen het een en het ander geen wezenlijk onderscheid meer is: geweld is in onze wereld slechts een middel tot het bereiken van politieke en economische macht. Hoewel 'Over geweld' voor het eerst verscheen in 1970, geeft dit boek op een indringende manier inzicht in de politieke en sociale problemen waarmee wij ook in de eenentwintigste eeuw geconfronteerd worden.

Wil je het boek lezen?Olympus Pockets - Over geweld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hannah Arendt. Lezen Olympus Pockets - Over geweld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN