Kasteel Groeneveld. Buitenplaats voor stad en land

Kasteel Groeneveld. Buitenplaats voor stad en land - Marita Mathijsen | Tiliboo-afrobeat.com

...teel dankt deze positie aan zijn prachtige ligging, zijn voorname uitstraling en door de arcadische sfeer die de bezoeker ook nu treft ... Kasteel Groeneveld - Vergaderen/Trouwen/Congres ... . In Kasteel Groeneveld. Buitenplaats voor stad en land wordt de rijke geschiedenis van de buitenplaatscultuur in ons land, en in het bijzonder die van Kasteel Groeneveld, vanuit verschillende invalshoeken beschreven. Kasteel Groeneveld is van oudsher een buiten voor Amsterdammers die 's zomers de stad ontvluchten.Fameuze bewoners, onder wie veel kunstenaars en gebeurtenissen, markeren de geschiedenis van het gebouw. Originele behangselschilderi ... Kasteel Groeneveld: buitenplaats voor stad en land: Amazon ... ... .Fameuze bewoners, onder wie veel kunstenaars en gebeurtenissen, markeren de geschiedenis van het gebouw. Originele behangselschilderingen en prachtig stucwerk typeren de eeuwen. De verbouwing van het kasteel was reden om in de veelbewogen geschiedenis van deze buitenplaats te duiken. Dit heeft geleid tot de publicatie 'Buitenplaats voor stad en land, Kasteel Groeneveld', gepresenteerd. Aan de hand van vijf essays wordt ...

INFORMATIE

AUTEUR
Marita Mathijsen
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Kasteel Groeneveld. Buitenplaats voor stad en land.pdf

OMSCHRIJVING

Kasteel Groeneveld behoort tot onze belangrijkste buitenplaatsen. Het kasteel dankt deze positie aan zijn prachtige ligging, zijn voorname uitstraling en door de arcadische sfeer die de bezoeker ook nu treft. In Kasteel Groeneveld. Buitenplaats voor stad en land wordt de rijke geschiedenis van de buitenplaatscultuur in ons land, en in het bijzonder die van Kasteel Groeneveld, vanuit verschillende invalshoeken beschreven. Historicus Heimerick Tromp komt met talrijke nieuwe details over de bouwgeschiedenis van Groeneveld. Hij ontrafelt hierbij als een ware detective wie de opdracht gaf tot de bouw van de twee vleugels aan het corps de logis. Dit was tot op heden onbekend.Kunsthistorica Barbara Joustra gaat in op het algemene culturele beleven op de buitenplaatsen en verbindt dit aan Kasteel Groeneveld. Marita Mathijsen, kenner van de negentiende-eeuwse letteren, legt uit waarom onze voorouders tussen 1750 en 1900 de natuur emotioneel volkomen anders zijn gaan beleven. Culinair journalist Janny van der Heijden beschrijft wie er dineerden en wat ze voorgeschoteld kregen.De laatste bijdrage is van de hand van Eline Hopperus Buma en Dik van der Meulen. Zij laten zien hoe Joop en Ali Colson, in de jaren vijftig en zestig de hoofdbewoners van Groeneveld, het kasteel ombouwden tot een vrijplaats voor kunstenaars.

Wil je het boek lezen?Kasteel Groeneveld. Buitenplaats voor stad en land in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marita Mathijsen. Lezen Kasteel Groeneveld. Buitenplaats voor stad en land Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN