Verslag van een reis

Verslag van een reis - Jacobus Antoni Meessen | Tiliboo-afrobeat.com

...eerder bezoek van Aruba, Bonaire, Curaçao (waarvan geen verslag), bezoeken we in 2019 Curaçao voor de tweede keer, hier dat korte verslag ... Verslag van een reis - Jacobus Antoni Meessen ... ... . Sint Maarten en Saint Martin We bezoeken St Maarten en Saint Martin in 2015. Verslag van een reis (Paperback). Op 25 september1858 ging de jonge (nog net 21 jaar) Jacobus Anthonie Meessen op reis naar Nederlands-Indië. Met een... Verslag van een wonderlijke reis. door Martin Koornstra. Tijdens het tandenpoetsen hoor ik Gods stem. In december 2017 was ik in Afghanistan. Op een vroege ochtend ben ik ... Verslag van een reis - Jacobus Antoni Meessen ... ... . door Martin Koornstra. Tijdens het tandenpoetsen hoor ik Gods stem. In december 2017 was ik in Afghanistan. Op een vroege ochtend ben ik samen met mijn reisgenoot uitgebreid in gesprek over het werk van de Heer en hoe God ons dwars door tegenslagen en overwinningen leidt. De app houdt bijvoorbeeld je route bij en je kunt iedere dag een of meerdere foto's plaatsen. Als je wit kun je er ook tekst bij plaatsen, maar het hoeft niet. Zo...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacobus Antoni Meessen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Verslag van een reis.pdf

OMSCHRIJVING

Op 25 september1858 ging de jonge (nog net 21 jaar) Jacobus Anthonie Meessen op reis naar Nederlands-Indië. Met een zeilschip, de Jason. Hij ging daarheen, omdat hij een aanstelling had gekregen als timmerman bij Waterstaat aldaar.Van de reis, die tot 6 januari 1859 duurde, doet hij uitvoerig verslag. Daarna is het nog afwachten, waar hij geplaatst zal worden - hierbij moet bedacht worden, dat Waterstaat in Nederlands-Indië nog maar kort geleden was opgetuigd - maar ondertussen kijkt hij in Batavia goed uit zijn ogen. Ook krijgt hij enkele taken toegewezen. Vervolgens wordt hij naar diverse standplaatsen gestuurd. Van zijn werkzaamheden, maar vooral van zijn overige belevenissen (bezoeken aan regenten, vorsten etc.) doet hij vrij uitvoerig verslag. Hij valt in de smaak van zijn superieuren, wat hem een voor die tijd goed inkomen verschaft: 120 gulden per maand is niet niks, zeker als je daarbij de prijzen die hij zo nu en dan noemt in ogenschouw neemt. Slechts 1 voorbeeld: hij kan een huis kopen voor 30 gulden. Kom daar nu eens om!Na deze periode van 4 jaar - hij vertrekt op 1 mei 1862 van Semarang (toen nog Samarang geheten) via Batavia naar Nederland.

Wil je het boek lezen?Verslag van een reis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacobus Antoni Meessen. Lezen Verslag van een reis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN