Muraqqa hc01. deel 01

Muraqqa hc01. deel 01 - Anders | Tiliboo-afrobeat.com

... hc01. deel 01 (Paperback). Muraqqa' is het verhaal van een vrouwelijke kunstenaar aan het hof van Mogolkoning Jahangir aan het begin van de ... Zoo integrale hc01. integrale editie PDF Download | BANK72 PDF ... ... Marzi Hc01. 1984-1987 (Hardcover). Hoe ging het dagelijkse leven er in Polen aan toe voor de val van de Muur? Scenariste Marzena Sowa maakte het als... Sage van atlas & axis hc01. deel 01 (Paperback). In de wereld Pangea kunnen dieren praten en lopen ze op hun achterpoten. Atlas en Axis zijn twee... Muraqqa hc01. deel 01 (0) 23,99. Will Kraaijeveld; Dat wilde je zelf (0) 18,95. Nico Kwakman; De Beweging 3 (0) ... bol.com | Sage van atlas & axis hc01. deel 01, Pau ... ... . Atlas en Axis zijn twee... Muraqqa hc01. deel 01 (0) 23,99. Will Kraaijeveld; Dat wilde je zelf (0) 18,95. Nico Kwakman; De Beweging 3 (0) 19,95. Harry Stroomer; De dochter ...

INFORMATIE

AUTEUR
Anders
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Muraqqa hc01. deel 01.pdf

OMSCHRIJVING

Muraqqa’ is het verhaal van een vrouwelijke kunstenaar aan het hof van Mogolkoning Jahangir aan het begin van de zeventiende eeuw. Het woord betekent letterlijk ëpatchworkí en is de benaming van een album dat miniaturen, tekeningen en kalligrafieÎn kan bevatten en is samengesteld voor een hooggeplaatst persoon. Dat is wat Priti, de heldin van deze driedelige reeks, bezig is te vervaardigen.Priti is twintig jaar oud. Ze houdt ervan in de vrije natuur te leven en dieren te tekenen, vol verwondering over de wereld die haar omringt. Ze maakt deel uit van de Jain-gemeenschap en liefst zou ze de hemel als enige kleding dragen, zoals de Digambaramonniken, maar dat is vrouwen niet toegestaan. Nadim, de eunuch van koning Nur Jaha, heeft haar op de academie van Mogolkunst aan het werk gezien en zijn meesteres over haar verteld. Koningin Nur is namelijk al sinds enige tijd van plan het leven van de vrouwen in het paleis in een Muraqqa’ in beeld te brengen. Wie zou dat beter kunnen dan Priti? Zo komt de jonge, onbevangen vrouw terecht aan het hof van een islamitische vorst, als toeschouwer van het haremleven en als getuige van haar tijd.

Wil je het boek lezen?Muraqqa hc01. deel 01 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anders. Lezen Muraqqa hc01. deel 01 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN