De stripprofessor

De stripprofessor - Joost Pollmann | Tiliboo-afrobeat.com

...e Stripprofessor' kwam ik tot de ontdekking wat er niet allemaal op stripgebied gemaakt is en welke ontwikkelingen aan de gang zijn ... De stripprofessor, Joost Pollmann - Paperback ... ... . Het meeste was totaal onbekend voor mij en maakte me nieuwsgierig. 'De Stripprofessor' is een must voor iedereen met of zonder strips op de boekenplank. Joost Pollmann De stripprofessor Joost Pollmann (1957) schrijft al jarenlang met verve over strips en graphic novels, onder andere in de Volkskrant. Als geen ander weet 'de stripprofessor' uit te leggen hoe je beelden moet lezen. Hij giet nu zijn ongebreidelde kennis en enthous ... De stripprofessor van Joost Pollmann | Boek en recensies ... ... . Als geen ander weet 'de stripprofessor' uit te leggen hoe je beelden moet lezen. Hij giet nu zijn ongebreidelde kennis en enthousiasme voor de kunst van het tekenen in vijftig colleges, leerzaam voor de leek en onderhoudend voor de liefhebber. In vijftig ve...

INFORMATIE

AUTEUR
Joost Pollmann
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De stripprofessor.pdf

OMSCHRIJVING

Joost Pollmann (1957) schrijft al jarenlang met verve over strips en graphic novels, onder andere in de Volkskrant. Als geen ander weet ‘de stripprofessor’ uit te leggen hoe je beelden moet lezen. Hij giet nu zijn ongebreidelde kennis en enthousiasme voor de kunst van het tekenen in vijftig colleges, leerzaam voor de leek en onderhoudend voor de liefhebber.Zo leert hij ons kijken naar het spel dat stripmakers spelen met de kaders, het gootje ertussen, de bladspiegel en uit- eindelijk het brein van de lezer. Ook doet hij uit de doeken hoe je een tekenaar aan de stijl kunt herkennen, van Typex’ liederlijke lijn tot de spaghettilijn van Barbara Stok. Daarnaast schetst hij belangrijke ontwikkelingen binnen het vakgebied zoals de opkomst van de getekende journalistiek en de vermenging van strip en beeldende kunst. En er zitten een paar verrassingen in, of wist u al van het stripscenario van Vladimir Nabokov?Al deze inspirerende colleges zijn rijk geïllustreerd met voor- beelden uit de Nederlandse en internationale stripcultuur.

Wil je het boek lezen?De stripprofessor in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joost Pollmann. Lezen De stripprofessor Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN