Rajasthan

Rajasthan - P. van Lynden | Tiliboo-afrobeat.com

... (Devanagari: राजस्थान) is een deelstaat van India, gelegen in het noordwesten van het land ... Rajasthan Tour Packages, Rajasthan Holidays by Rajasthan ... ... .Met een oppervlakte van 324.239 km² is het de grootste van de Indiase deelstaten. Rajasthan telt 68.548.437 inwoners (2011). In oppervlakte en inwonertal staat het ongeveer gelijk aan Italië.De hoofdstad van Rajasthan is Jaipur. ... Rajasthan produces over 72% of guar of the world and 60% of India's barley. Rajasthan is major producer of aloe vera, amla, oranges leading producer of maize, groundnut. Rajasthan g ... Welcome to Rajasthan - Official Website of Department of ... ... . Rajasthan is major producer of aloe vera, amla, oranges leading producer of maize, groundnut. Rajasthan government had initiated olive cultivation with technical support from Israel. The current production of olives in the state is around 100-110 tonnes annually. Explore Rajasthan holidays and discover the best time and places to visit. | Here is India's quintessential land of maharajas and medieval forts, palaces and tigers, and kaleidosc...

INFORMATIE

AUTEUR
P. van Lynden
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Rajasthan.pdf

OMSCHRIJVING

ajasthan. De naam alleen al roept een beeld op van verre oorden en mythische verhalen. Pauline van Lynden kwam er vijftien jaar geleden per toeval terecht. Sindsdien hebben talloze bezoeken aan deze deelstaat van India haar in staat gesteld om behalve duizenden foto's ook een grote verzameling reisboekjes te maken, vol met schetsen, notities en stalen van de meest uiteenlopende materialen. Uit haar - in veertien jaar opgebouwde - ongeëvenaarde archief heeft zij een schitterend, impressionistisch boek samengesteld, waarin zij met beelden en woorden haar beleving van het land schildert. Collages van foto's en karakteristieke materialen verleiden de lezer op meer dan driehonderd pagina's zich in de weelderige en geheimzinnige wereld van Rajasthan te verliezen. Met een uitzonderlijk oog voor detail en een diep gevoel voor sfeer ontsluiert Pauline van Lynden op heldere en esthetische wijze een wereld van ongekende schoonheid, doordrenkt van geur, vorm, kleur en sfeer, ver verwijderd van clichés als heilige koeien en slangenbezweerders. In dit land van contrasten is veel beladen met de verborgen wetten van tijd en overlevering. Rajasthan behandelt kunst en ambachten en de daaraan ten grondslag liggende tradities, zoals die in bijvoorbeeld juwelen, stoffen en handgemaakt papier te vinden zijn. Een goudmijn voor stylisten en liefhebbers van schoonheid in het algemeen.`Ik heb het onbekende en onverwachte leren respecteren. Er is een mysterie dat betekenis geeft aan de kleinste en eenvoudigste dingen. Met dit boek heb ik uitdrukking willen geven aan mijn verwondering over een manier van leven die, vaak met bijzonder weinig middelen, resulteert in een ongekende schoonheid.'Pauline van Lynden werd in Parijs geboren in een familie van diplomaten en kunstenaars, met een Nederlandse vader en een Franse moeder. Na haar studie politieke wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven vestigde zij zich in 1970 in Nederland, waar zij trouwde en twee kinderen grootbracht. Zij was jarenlang kunstboekbinder en volgde ook een opleiding tot kunstschilder. Rajasthan is haar eerste boek.

Wil je het boek lezen?Rajasthan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. van Lynden. Lezen Rajasthan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN