N.V. Scheepvaart- En Steenkolenmaatschappij Rotterdam

N.V. Scheepvaart- En Steenkolenmaatschappij Rotterdam - F. van der Stel | Tiliboo-afrobeat.com

...eepvaart- en Steenkolen Maatschappij werd op 27 maart 1896 in Rotterdam opgericht door de American Petroleum Company voor de import van Britse kolen van de Tyne ... Boeken scheepvaart | De Slegte ... . De SSM richtte zich verder op de handel in kolen, levering van bunkerkolen, kolenvervoer met eigen schepen, zowel zee- als binnenvaart, stuwadoorsactiviteiten en kolenveredeling. N. V. Scheepvaart- en Steenkolenmaatschappij Rotterdam. opgericht 27 ... Non-Fictie Onderwerpen Scheepvaart en Steenkolen Maatschappij, Geschiedenis, Technologie, Nijverheid, Ambachten ... Verschenen 2004 ISBN 9080800244 Kenmerke ... N.V. Scheepvaart- En Steenkolenmaatschappij Rotterdam Boek ... ... ... Non-Fictie Onderwerpen Scheepvaart en Steenkolen Maatschappij, Geschiedenis, Technologie, Nijverheid, Ambachten ... Verschenen 2004 ISBN 9080800244 Kenmerken 160 pagina's, foto's, 22 cm Aantekening Omslagtitel: S.S.M. : N.V. Scheepvaart- en Steenkolen Maatschappij, 1896 ... Vrijwel gelijktijdig werd op 2...

INFORMATIE

AUTEUR
F. van der Stel
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
N.V. Scheepvaart- En Steenkolenmaatschappij Rotterdam.pdf

OMSCHRIJVING

De Scheepvaart- en Steenkolen Maatschappij werd op 27 maart 1896 in Rotterdam opgericht door de American Petroleum Company voor de import van Britse kolen van de Tyne. De SSM richtte zich verder op de handel in kolen, levering van bunkerkolen, kolenvervoer met eigen schepen, zowel zee- als binnenvaart, stuwadoorsactiviteiten en kolenveredeling. Voor de aanvoer van kolen ontstond een min of meer regelmatige vaart tussen de oostkust van het Verenigd Koninkrijk en Rotterdam. Al in 1901 werd door de SSM de eerste dochteronderneming opgerich: de N.V. Stoomvaart Maatschappij 'Nederlandsche Lloyd', gevestigd in Rotterdam. In 1908 begon de SSM met een lijndienst voor stukgoed, groenten en zuivelproducten tussen Harlingen en Goole.

Wil je het boek lezen?N.V. Scheepvaart- En Steenkolenmaatschappij Rotterdam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. van der Stel. Lezen N.V. Scheepvaart- En Steenkolenmaatschappij Rotterdam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN