Memoires

Memoires - Saint-Simon | Tiliboo-afrobeat.com

...s of gedenkschriften (Frans: mémoires, van mémoire, geheugen) is de benaming voor een geschrift waarin iemand herinneringen vermeldt over gebeurtenissen die hij of zij zelf heeft meegemaakt ... Vind churchill memoires in Boeken op Marktplaats ... .. Memoires zijn sterk verwant aan de autobiografie, maar verschillen daar meestal van doordat ze minder gaan over de levensloop van de schrijver, maar eerder over de feiten waarover hij getuigt ... Memoires of gedenkschriften (Frans: mémoires, van mémoire, geheugen) is de benaming voor een geschrift waarin iemand herinneringen vermeldt over gebeurtenissen die hij of zij zelf heeft meegemaakt. Memoires zijn sterk verwant aan de autobiografie, maar verschillen daar meestal van doordat ze minder gaan over de levensloop van de schrijver, maar ... Hoe schrijf ik mijn me ... Memoires · dbnl ... . Memoires zijn sterk verwant aan de autobiografie, maar verschillen daar meestal van doordat ze minder gaan over de levensloop van de schrijver, maar ... Hoe schrijf ik mijn me...

INFORMATIE

AUTEUR
Saint-Simon
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Memoires.pdf

OMSCHRIJVING

Louis de Rouvray, duc de Saint-Simon (1675-1755), was een van de velen die vrijwel dagelijks aan het hof van Lodewijk xiv, de Zonnekoning, in Versailles en Marly verkeerden. 's Nachts, in het geheim, schreef deze hoveling zijn memoires, die even uniek zijn in hun laconieke spitsheid als in hun immense lengte en vlammende drift. De aartsreactionaire en door adeltrots verteerde dwerg (anderhalve meter lang) Saint-Simon schetst een medogenloos portret van het hofleven tijdens de laatste regeringsjaren van Lodewijk xiv. Saint-Simon kan zich op papier dusdanig in bochten wringen dat zijn zinnen visueel weer te geven zouden zijn als stukjes plattegrond van het zeventiende-eeuwse Parijs: een doolhof van binnenplaatsjes en korte steegjes, elk op zichzelf overzichtelijk en simpel, maar zo onverwacht scherp of haaks in elkaar overgaand dat ze onnavolgbaar eigenzinnig uitwaaieren.Zijn Memoires laten Saint Simon zien als een scherp hekelaar van menselijke zwakheden en ondeugden. Ingesponnen in een web van persoonlijke en familiaire relaties aan het hof en te midden van een voortdurende strijd om toegang tot de vorst te krijgen, ontmoet hij in zijn medemens niets dan ijdelheid en ambitie. In Saint-Simons woordsteegjes waart de pest rond en vreet het gangreen.Deze keuze uit de duizenden pagina's van Saint-Simons memoires, bijeengezocht en subliem vertaald door Anneke Brassinga, zal de moderne lezer menigmaal een grimlach om de lippen toveren.

Wil je het boek lezen?Memoires in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Saint-Simon. Lezen Memoires Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN