De gevangenen van Breendonk

De gevangenen van Breendonk - James M. Deem | Tiliboo-afrobeat.com

...ezetting van België door nazi-Duitsland werd Breendonk een gevangenkamp en doorgangskamp ... DE GEVANGENEN VAN bREeNdONK ... . Gevangenen verbleven er in afwachting van transport naar concentratiekampen in Duitsland, Oostenrijk en Polen. Breendonk was geen concentratiekamp, hoewel de levensomstandigheden er nauwelijks verschilden.Het fort van Breendonk was in België de laatste halte voor het vertrek naar Auschwitz en ... De Amerikaanse auteur James M. Deem verdiepte zich vier jaar lang in de getuigenissen door deze gevangenen, als basis ... De 5 wreedste kampbewakers van Fort Breendonk | Kunst en ... ... . Deem verdiepte zich vier jaar lang in de getuigenissen door deze gevangenen, als basis van een chronologisch relaas over Breendonk tijdens de oorlogsjaren. Joden, verzetsstrijders, communisten en andere politieke gevangenen: Deem beschrijft beklijvend hun persoonlijke verhalen over de dwangarbeid, de ontberingen, de folteringen, de executies. De Amerikaanse auteur James M. Deem verdiepte zich vier jaar lang in de getuigenissen door deze gevangenen, als basis van een chronologisch relaas over Breendonk tijdens de oorlogsjaren. Joden, verzetsstrijders, communisten en andere politieke gevangenen: Dee...

INFORMATIE

AUTEUR
James M. Deem
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
De gevangenen van Breendonk.pdf

OMSCHRIJVING

Na de invasie van België door de nazi's in 1940 werd het Fort van Breendonk door de SS omgebouwd tot een Auffanglager, een opvangkamp. Vaak was het voor de gevangenen de laatste halte voor de concentratiekampen. Officieel was Breendonk geen concentratiekamp, maar de omstandigheden waren er even onmenselijk. Ongeveer 3.600 mannen en vrouwen werden opgesloten in Breendonk. Amper de helft overleefde de Tweede Wereldoorlog.De Amerikaanse auteur James M. Deem verdiepte zich vier jaar lang in de getuigenissen door deze gevangenen, als basis van een chronologisch relaas over Breendonk tijdens de oorlogsjaren. Joden, verzetsstrijders, communisten en andere politieke gevangenen: Deem beschrijft beklijvend hun persoonlijke verhalen over de dwangarbeid, de ontberingen, de folteringen, de executies. De onvoorstelbare horror in het kamp staat in schril contrast met de wil om te overleven en de samenhorigheid van de gevangenen. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met zowel historische foto's als actuele beelden door de Belgische fotograaf Leon Nolis.

Wil je het boek lezen?De gevangenen van Breendonk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur James M. Deem. Lezen De gevangenen van Breendonk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN