Het tonnageregime

Het tonnageregime - S.W.C. Wortelboer | Tiliboo-afrobeat.com

...managers die het volledige bemannings- en technische beheer verrichten van een schip voor een ander komen ook in aanmerking voor het tonnageregime ... Boek.nl : Het tonnageregime ... . Het is niet vereist dat desbetreffende schepen een EU/EER-vlag voeren. Vanaf 1 januari 2020 moeten ook schepen die worden gemanaged door scheepsmanagers aan het vlagvereiste gaan voldoen. Rekenvoorbeeld. De nettotonnage van het schip is 16.500 nettoton. De winst uit zeescheepvaart per dag is: € 9,08 (voor de eerste 1.000 ton) + 9 x € 6,81 (voor de volgende 9.000 ton) + 6,5 x € 4,54 (voor d ... Winst uit zeescheepvaart - Belastingdienst ... . De winst uit zeescheepvaart per dag is: € 9,08 (voor de eerste 1.000 ton) + 9 x € 6,81 (voor de volgende 9.000 ton) + 6,5 x € 4,54 (voor de volgende 6.500 ton) = € 99,88. Het succes van het Nederlandse tonnageregime heeft al snel geleid tot opvolging in andere (Europese) landen, waarbij het Nederlandse model als basis heeft gediend. Deze uitgave is de eerste fiscale...

INFORMATIE

AUTEUR
S.W.C. Wortelboer
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het tonnageregime.pdf

OMSCHRIJVING

Het tonnageregime is een uniek stuk wetgeving, welke sinds 1996 in de Nederlandse inkomstenbelasting is terug te vinden. Dit specifiek voor de zeescheepvaart ontworpen fiscale regime is ingevoerd ter stimulering van de Nederlandse maritieme sector.Het succes van het Nederlandse tonnageregime heeft al snel geleid tot opvolging in andere (Europese) landen, waarbij het Nederlandse model als basis heeft gediend. Dit boek is het eerste fiscale boek dat over het tonnageregime wordt uitgebracht. In dit boek wordt een beschrijving gegeven van het Nederlandse tonnageregime.Hierbij wordt aandacht besteed aan de Europese context en vervolgens ingegaan op de voorwaarden bij toetreding tot het regime, de voorwaarden tijdens het regime alsmede bij de exit uit het regime. Tevens wordt de samenloop met andere fiscale bepalingen en de praktische toepassing in dit boek behandeld. De ontwikkelingen tot en met 15 juni 2012 zijn in dit boek verwerkt.Aanvullende informatieOver de auteur:Mr. S.W.C.Wortelboer (1976) studeerde fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze studie rondde hij in 1998 af en sindsdien is hij als belastingadviseur werkzaam bij Deloitte. Zijn praktijk richt zich met name op de brede maritieme sector, variërend van toeleveranciers voor de scheepsbouw, werven, rederijen, bevrachters en tal van toeleveranciers voor de scheepvaart. Ook is hij betrokken geweest bij opdrachten voor diverse nationale overheden in het kader van beschouwingen van fiscaalmaritieme aard.

Wil je het boek lezen?Het tonnageregime in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S.W.C. Wortelboer. Lezen Het tonnageregime Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN