De gebalanceerde leider

De gebalanceerde leider - Michele Mees | Tiliboo-afrobeat.com

...e gebalanceerde leider (Paperback). Ik geloof dat het in evenwicht brengen van masculiene en feminiene waarden een belang- rijke bijdrage kan leveren ... Ervaringen van deelnemers uit de overheid - de Baak ... ... De gebalanceerde leider (E-book). "Ik geloof dat het in evenwicht brengen van masculiene en feminiene waarden een belang- rijke bijdrage kan leveren tot... De gebalanceerde leider | ISBN 9789081038775 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Michèle Mees is partner bij het consulting en coachingbedrijf Femco, waar ze mee aan de wieg stond van het Cent ... bol.com | De gebalanceerde leider (ebook), Michele Mees ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Michèle Mees is partner bij het consulting en coachingbedrijf Femco, waar ze mee aan de wieg stond van het Centre for Balanced Leadership. Michèle begeleidt CEO's en management- teams bij het creëren van een gebalanceerde organisatiecultuur, het ontwikkelen van feminiene en masculiene kwaliteiten en het verbeteren van de genderbalans. De gebal...

INFORMATIE

AUTEUR
Michele Mees
DIMENSIE
1,1 MB
BESTANDSNAAM
De gebalanceerde leider.pdf

OMSCHRIJVING

“Ik geloof dat het in evenwicht brengen van masculiene en feminiene waarden een belang- rijke bijdrage kan leveren tot het welzijn en de ontwikkeling van mannen én vrouwen, van bedrijven en van de maatschappij. In dit boek onderzoek ik wat een dergelijk evenwicht inhoudt, hoe het kan gerealiseerd worden en welke impact het kan hebben.” De inzichten in dit boek komen niet enkel van mezelf. Ze zijn gebaseerd op de kennis die we binnen ons bedrijf hebben opgebouwd en uiteraard op onze gecombineerde persoonlijke ervaringen. Zowel de individuele coachings van leidinggevenden, de feedback van honderden vrouwen die onze opleidingen volgden als de input van de mannen en vrouwen waarmee we work- shops en seminaries hielden, hebben mee de inhoud van dit boek bepaald. De inspirerende gesprekken met topmanagers die aan het schrijven van dit boek vooraf gingen, stimuleerden me om de zaken zo scherp mogelijk te formuleren:Gebalanceerd leiderschap is niet hetzelfde als een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen. Gebalanceerd leiderschap gaat over het ontwikkelen, benutten en waarderen van zowel masculiene als feminiene waarden en gedrag. Dat houdt een versterking van feminiene waarden in, die traditioneel werden onderbenut en ondergewaardeerd.Ik spreek bewust niet over mannen en vrouwen, maar over masculien en feminien. Omdat het niet echt gaat om de vraag of het een man is of een vrouw. Het gaat om het vinden van een6evenwicht tussen masculiene en feminiene eigenschappen. En die dragen we allemaal in ons mee, ongeacht of we vrouw of man zijn. Jammer genoeg komen beide niet in dezelfde mate aan bod in bedrijven en organisaties met een overwegend homogene masculiene cultuur, waardoor zowel vrouwen als mannen slechts een stukje van hun potentieel aanboren en verder ontwikkelen. Een groot deel blijft dus onderbenut en onontwikkeld.Beschouw dit boek als een uitnodiging om meer te leren over de masculiene en feminiene zijde in elk van ons en hoe een onevenwicht tussen beide leidt tot verstoring. Het biedt een nieuwe bril om naar de werkelijkheid te kijken.Dit boek is bedoeld voor mannen én vrouwen die willen ontdekken hoe een betere balans tussen hun innerlijke masculiene en feminiene zijde bijdraagt tot hun persoonlijk geluk en tot productievere professionele relaties met anderen. Het is ook gericht tot managers die voorbij de genderbalans willen kijken om te ontdekken wat een gebalanceerde organisatie werkelijk inhoudt. Ten slotte is het een uitnodiging aan iedereen om meer ruimte te creëren voor de nood- zakelijke bijdrage van feminiene waarden zodat we met zijn allen de vruchten van een betere balans kunnen plukken.

Wil je het boek lezen?De gebalanceerde leider in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michele Mees. Lezen De gebalanceerde leider Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN