Vrouwelijke filosofen

Vrouwelijke filosofen - Carolien Ceton | Tiliboo-afrobeat.com

...lijke filosofen vanaf de 6e eeuw v.Chr. Dat de vroegst bekende vrouwelijke Griekse filosofen vanaf de 6e eeuw v ... Vrouwelijke filosofen - De Vries Van Stockum ... .Chr. tot de school van Pythagoras behoorden, is geen toeval. Terwijl in de Griekse polis de vrouw niet dezelfde rechten had als de man, werd zij bij Pythagoras als gelijke behandeld. Tijdgenoten noemden hem dan ook 'de vrouwenfilosoof' en rijke burgers zonden hun dochters ... Geschreven bij Vrouwelijke filosofen. Hier krijgen we te maken met gedachten en uitspraken van vrouwen in de geschiedenis. Het lijkt wel of vrouwen ... Vrouwelijke filosofen - Wikipedia ... . Hier krijgen we te maken met gedachten en uitspraken van vrouwen in de geschiedenis. Het lijkt wel of vrouwen altijd moeten bewijzen dat ze kunnen denken en denkend kunnen leven en werken. De centrale rol in het leven van alledag is tot nu toe ( heden ten dage) weggelegd voor de vrouw. Feministische filosofie is ...

INFORMATIE

AUTEUR
Carolien Ceton
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Vrouwelijke filosofen.pdf

OMSCHRIJVING

Door de eeuwen heen hebben talloze vrouwen zich verdiept in een veel-heid aan filosofische thema's, maar vaak zijn deze denkers onzichtbaar gebleven. Van de 17e-eeuwse filosofe Anna Maria van Schurman zullen sommigen wel hebben gehoord, maar wie kent haar tijdgenote Anne Conway? Uit de 20e eeuw is Hannah Arendt inmiddels wereldberoemd, maar de namen Susanne Langer, Gloria Anzaldúa en Werewere Liking zullen misschien alleen de specialisten bekend in de oren klinken. Vele vrouwelijke denkers waren uitgesloten van officiële onderwijsin-stellingen en namen hun toevlucht tot andere vormen van filo so fie -beoefening, zoals briefwisselingen en essays. En dat levert een onschat-bare rijkdom aan filosofische bronnen op. In dit nieuwe standaardwerk worden 67 vrouwelijke denkers bij elkaar gebracht; van de Oudheid tot onze eeuw; van islamitische en katholieke mystica's, een 18e-eeuwse Nederlandse logica tot een Nigeriaanse politiek filosofe.

Wil je het boek lezen?Vrouwelijke filosofen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carolien Ceton. Lezen Vrouwelijke filosofen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN