Toekomst-scenario's klinische geriatrie

Toekomst-scenario's klinische geriatrie - R. Huijsman | Tiliboo-afrobeat.com

...che geriatrie is het medisch specialisme voor de kwetsbare oudere patiënt in het ziekenhuis ... Amsterdam UMC, Locatie VUmc - Geriatrieverpleegkundige ... . De geriatrie legt zich toe op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijkertijd. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. De klinisch geriater werkt vanuit een holistisch perspectief, in een ... Toekomst-scenario's klinische geriatrie. R. Huijsman. Uitgeverij Van Gorcum, 2005 - Geriatrics - 144 pages. 0 Reviews . Preview this book ... Je gebruikt klinisch redeneren om systematisch je klinis ... Ziekenhuis Rivierenland - Geriatrie ... . 0 Reviews . Preview this book ... Je gebruikt klinisch redeneren om systematisch je klinische blik verder te ontwikkelen en je observatie en interpretatie van de vitale functies te onderbouwen. Geriatrie modules Na de GMI stroom je door naar de specifieke geriatrie modules. In de opleiding staat de modules gaan we specifiek in op de zorg rondom de geriatrische zorgvrager. De vervolgopleiding tot Klinische Geriat...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Huijsman
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Toekomst-scenario's klinische geriatrie.pdf

OMSCHRIJVING

De Nederlandse bevolking vergrijst, waardoor de vraag naar gezondheidszorg voor ouderen de komende jaren sterk zal toenemen. Toch ontbreekt een gezamenlijke visie op de ouderenzorg. Dit geldt met name voor de (klinische) geriatrie, waar een groot aantal professionals en organisaties op zoek is naar een goede positie binnen het zorgbestel.De klinische geriatrie vervult een spilfunctie in de medische behandeling van en zorgverlening aan oudere pati'nten. Het specialisme is relatief jong, klein en onvoldoende bekend bij verwijzers, beleidsmakers in de ouderenzorg en de professionals daarbuiten. Mede door de verschillende opvattingen erover heeft de klinische geriatrie nog geen stevige positie in het zorgbestel. Opmerkelijk, gezien de op handen zijnde vergrijzing!Toekomst-scenarioÕs klinische geriatrie wil een bijdrage leveren aan de bezinning op de toekomstige positie van de (klinische) geriatrie als ŽŽn van de dragende elementen in de ouderenzorg. Daarvoor is de huidige beroeps uitoefening op meer dan vijftig locaties in Nederland in kaart gebracht.In de uitgave worden vier toekomst- scenarioÕs gepresenteerd, waarlangs het beleid in de geriatrie verder gestalte kan krijgen. De rode draad is het ontwikkelingsverhaal van een beroepsgroep die werkt aan haar erkenning en positie te midden van vele andere professionals en beleidsmakers in de ouderenzorg. Juist voor hen biedt dit boek dan ook een belangwekkend kijkje in de keuken van hun collegae. Daarbij doet het een beroep op alle betrokkenen om een gezamenlijke visie op en aanpak van de (klinische) geriatrie te ontwikkelen.

Wil je het boek lezen?Toekomst-scenario's klinische geriatrie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Huijsman. Lezen Toekomst-scenario's klinische geriatrie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN