SCP-publicatie 2018-32 - Christenen in Nederland

SCP-publicatie 2018-32 - Christenen in Nederland - Joep de Hart | Tiliboo-afrobeat.com

...blicatie 2018-32 - Christenen in Nederland (eBook) Joep de Hart is een geweldige auteur ... geschiedenisboeken.nl : Sociaal En Cultureel Planbureau ... . Download en lees het boek SCP-publicatie 2018-32 - Christenen in Nederland op onze website pianofortefestival.nl. Helemaal vrij. U vindt SCP-publicatie 2018-32 - Christenen in Nederland in PDF, ePUB, MOBI. SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland Een kwalitatief onderzoek over de vlucht en hun leven in Nederland. Auteur: Leen Sterckx. ... SCP-publicatie 2018-32 - Christenen in Nederland (0) 23,50. ... bol.com | SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders ... ... . Auteur: Leen Sterckx. ... SCP-publicatie 2018-32 - Christenen in Nederland (0) 23,50. 5% studentenkorting . Rob Bijl; SCP-publicatie 2015-34 - De sociale staat van Nederland 2015 (0) 26,99. De ontkerkelijking en teruggang in het christelijk geloof blijft doorzetten in Nederland. Daar staat tegenover dat jeugdige kerkgangers ju...

INFORMATIE

AUTEUR
Joep de Hart
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
SCP-publicatie 2018-32 - Christenen in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

De ontkerkelijking en teruggang in het christelijk geloof blijft doorzetten in Nederland. Daar staat tegenover dat jeugdige kerkgangers juist in allerlei opzichten geloviger worden. Bovendien vormen de christenmigranten een steeds belangrijkere christelijke geloofsgroep.Dit zijn enkele bevindingen uit dit rapport Christenen in Nederland waarin is geprobeerd een aantal belangrijke verschuivingen in godsdienstig Nederland in beeld te brengen, zoals die de afgelopen decennia vooral via enquêtes geregistreerd zijn onder de bevolking. Naast bevolkingsonderzoeken en cijfers die door de kerken geleverd zijn, is gebruik gemaakt van interviews met godsdienstige leiders en observaties.De volgende vragen waren leidinggevend voor deze studie. Welke ontwikkelingen hebben zich in ons land voorgedaan in de kerkelijkheid en christelijke gelovigheid? In hoeverre weerspiegelen ze het internationale beeld en hoe ziet dat beeld er uit? Lopen de ontwikkelingen uiteen per confessioneel milieu; zien ze er anders uit voor rooms-katholieken dan voor protestanten? Doen ze zich bij jong en oud op dezelfde mate en wijze voor? Wat betekenen ze voor de Nederlandse samenleving?Deze publicatie is de tweede van een drietal studies naar religie en spiritualiteit. In het eerste deel De religieuze beleving van moslims in Nederland. Diversiteit en verandering in beeld werden de religieuze ontwikkelingen binnen de moslimgemeenschap in Nederland beschreven en geduid. Het derde deel gaat in op de verbreiding en impact van niet kerkelijk gebonden vormen van spiritualiteit en op de levensbeschouwing van buitenkerkelijken en niet-gelovigen.

Wil je het boek lezen?SCP-publicatie 2018-32 - Christenen in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joep de Hart. Lezen SCP-publicatie 2018-32 - Christenen in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN