Rechtswetenschappelijk schrijven

Rechtswetenschappelijk schrijven - L. Kestemont | Tiliboo-afrobeat.com

...etenschappelijk schrijven. Door Lina Kestemont, Paul Schoukens, Karl Hendrickx, Evelyne Terryn ... Juridisch schrijven, werkcollege - KU Leuven ... . Boek Sinds de BaMA-hervormingen ronden rechtenstudenten hun opleiding af met een masterproef. Een universitair geschoold rechtenstudent moet dus in staat zijn 'Lees meer ... Rechtswetenschappelijk schrijven vormt het derde deel van een reeks van drie, waarvan het eerste deel over Juridisch Nederlands gaat en het tweede over Juridisch schrijven in de praktijk. De publicatie kent een zeer grondige inhoudelijke herwerking op basis van de ervaringen opge ... Rechtswetenschappelijk schrijven - L. Kestemont;;P ... ... . De publicatie kent een zeer grondige inhoudelijke herwerking op basis van de ervaringen opgedaan tijdens de werkcolleges Rechtswetenschappelijk schrijven en het verdedigde proefschrift van Lina Kestemont. Rechtswetenschappelijk schrijven 1e druk is een boek van L. Kestemont ui...

INFORMATIE

AUTEUR
L. Kestemont
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Rechtswetenschappelijk schrijven.pdf

OMSCHRIJVING

In de universitaire rechtenopleidingen besteedt men de laatste jaren meer aandacht aan het rechtswetenschappelijk schrijven. Zo ronden rechtenstudenten sinds de BaMA-hervormingen hun opleiding af met een masterproef. Een universitair geschoold rechtenstudent moet dus in staat zijn academisch te schrijven. Met deze publicatie wensen we in de eerste plaats studenten voor te bereiden op de redactie van de rechtswetenschappelijke teksten.In het boek komen achtereenvolgens aan bod:- de kenmerken van het academisch schrijven, met aandacht voor de eigenheid van het rechtswetenschappelijke schrijven;- enkele vuistregels bij het hanteren van een rechtswetenschappelijke schrijfstijl- de structuur van een rechtswetenschappelijke tekst;- de inhoud van een rechtswetenschappelijke tekst, waar we in het bijzonder aandacht schenken aan het onderzoeksvoorstel;- de onderzoeksstrategie van het onderzoek, waarbij een korte inleiding volgt van de belangrijkste rechtswetenschappelijke onderzoeksmethoden.Rechtswetenschappelijk schrijven is in eerste instantie gericht tot studenten in de rechten, maar iedere jurist die aan rechtsonderzoek doet, vindt er zeker zijn gading in. Dit boek vormt het derde deel van een reeks van drie, waarvan het eerste deel over Juridisch Nederlands gaat en het tweede over Schrijven in de Juridische Praktijk. LINA KESTEMONT is sinds oktober 2011 als assistente verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven.PAUL SCHOUKENS is hoogleraar aan de KU Leuven en is er verbonden aan de faculteiten Rechtsgeleerdheid en Geneeskunde.KARL HENDRICKX is taaladviseur bij het Rekenhof, docent rechtstaalbeheersing aan de Universiteit Antwerpen en vast medewerker van de Juristenkrant en Over Taal.EVELYNE TERRYN is hoofddocent handels- en economisch recht aan de KU Leuven en titularis van het vak juridisch schrijven aan de campus Kortrijk.

Wil je het boek lezen?Rechtswetenschappelijk schrijven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L. Kestemont. Lezen Rechtswetenschappelijk schrijven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN