Praktijkboek ROM in de ggz

Praktijkboek ROM in de ggz - none | Tiliboo-afrobeat.com

...boek ROM in de ggz 1e druk is een boek uitgegeven bij Tijdstroom ... Studers | Praktijkboek ROM in de ggz II, | 9789058982216 ... . ISBN 9789058981851 We staan in Nederland aan de vooravond van een grote verandering in de ggz, namelijk een poging tot het transparant maken van de uitkomsten van ons werk door middel van ROM (routine outcome monitoring). Het eerste Praktijkboek ROM in de ggz, een leidraad voor gebruik en implementatie van meetinstrumenten (Buwalda, Nugter, Swinkels en Mulder, 2011), gaat over de achtergronden van ROM en het gebruik en de implementatie in de dagelijkse praktijk. Praktijkboek ROM in de ggz Een leidraad voor gebruik en implem ... Praktijkboek ROM in de ggz door V.J.A. Buwalda, M.A ... ... . Praktijkboek ROM in de ggz Een leidraad voor gebruik en implementatie van meetinstrumenten. Victor Buwalda, Annet Nugter, Jan Swinkels, Niels Mulder (redactie) Hardback | 2011 | ISBN 9789058981851...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Praktijkboek ROM in de ggz.pdf

OMSCHRIJVING

Praktijkboek ROM in de ggz 1e druk is een boek uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058981851 We staan in Nederland aan de vooravond van een grote verandering in de ggz, namelijk een poging tot het transparant maken van de uitkomsten van ons werk door middel van ROM (routine outcome monitoring). Het primaire doel van ROM is het kwantitatief evalueren van de behandeling van een pati nt, waardoor we de behandeling bij kunnen stellen of af kunnen sluiten. Secundaire doelen zijn: gegevensverzameling voor beleid, onderzoek en benchmarking. Het dienen van al deze doelen maakt ROM belangrijk, maar ook ingewikkeld. In Praktijkboek ROM in de ggz beschrijven de auteurs in vijf delen de uitgangspunten voor de ontwikkeling en implementatie van ROM, waarbij de professional en de pati nt centraal staan. Gebruik en implementatie van ROM in de dagelijkse praktijk, worden uitgewerkt voor de kortdurende ambulante psychiatrie, voor de klinische setting en voor de langdurende psychiatrie. Meetinstrumenten die in de verschillende settings van pas komen en de criteria voor een keuze komen aan de orde, evenals ICT-toepassingen die ROM kunnen ondersteunen. Het boek besluit met de (on)mogelijkheden om ROM-data te gebruiken voor onderzoek en andere externe doeleinden.Dit is het eerste Nederlandstalige boek over ROM. Wij hopen dat dit boek een bijdrage zal leveren aan het gebruik van ROM in de praktijk en het inzichtelijk maken van de resultaten van ons werk in de ggz. Dit boek is bedoeld om de ggz-professional te ondersteunen bij de implementatie en toepassing van ROM in de praktijk van alledag.

Wil je het boek lezen?Praktijkboek ROM in de ggz in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Praktijkboek ROM in de ggz Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN