Zeeland en de Eerste Wereldoorlog

Zeeland en de Eerste Wereldoorlog - Henk van der Linden | Tiliboo-afrobeat.com

...cht. De Eerste Wereldoorlog werd vooral in Europa gevoerd ... Zeeland en de Eerste Wereldoorlog - Catawiki ... . De aanduiding 'wereldoorlog' slaat enerzijds op de vele Engelse en Franse troepen die vanuit de koloniën naar Europa werden gehaald, anderzijds op de gevechten die werkelijk in koloniën plaatsvonden zoals in Afrika, de Grote Oceaan en het Midden-Oosten. De schaal van deze buiten-Europese strijd viel echter in het niet bij de ... Het is dus geen wonder dat er al 100 jaar lang over Zeeland en de Eerste Wereldoorlog geschreven en gepubliceerd is. In dagboeken, met verhalen, verslagen en studies, over ... Zeeland en de Eerste Wereldoorlog « ZB| Planbureau en ... ... . In dagboeken, met verhalen, verslagen en studies, over de hele oorlogstijd of toegespitst op een specifieke plaats of gebeurtenis, door Zeeuwen en over Zeeuwen. In deze bundel zijn 20 van deze publicaties bijeengebracht, 20 grote ... Zeeland tijdens de Eerste Wereldoorlog Een eeuw geleden vond de Eerste Wereldoorlog plaats. Met name in het noorden van Fra...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk van der Linden
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Zeeland en de Eerste Wereldoorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Alles wat er tijdens de Eerste Wereldoorlog in neutraal Nederland gebeurde, gebeurde ook in Zeeland. En nog veel meer. Door Zeelands' ligging reikten de gevolgen van de strijd tot over de grens. De oorlog werd door de Zeeuwen intens beleefd, of het nu ging om de opvang van honderdduizenden vluchtelingen, gevaar van bommen en mijnen, inkwartiering en vordering, de luimen van het militaire gezag of het dagelijks gedoe met schaarste en distributie. Het is dus geen wonder dat er al 100 jaar lang over Zeeland en de Eerste Wereldoorlog geschreven en gepubliceerd is. In dagboeken, met verhalen, verslagen en studies, over de hele oorlogstijd of toegespitst op een specifieke plaats of gebeurtenis, door Zeeuwen en over Zeeuwen. In deze bundel zijn 20 van deze publicaties bijeengebracht, 20 grote en kleine stukken Zeeuwse oorlogsgeschiedenis. Het zijn losse verhalen, maar al lezend blijken ze voortdurend in elkaar te grijpen. Samen tonen ze hoe de oorlog in Zeeland werd ervaren, hoe dat gigantische internationale conflict, ondanks onze neutraliteit, toch verweven raakte in het dagelijks leven.

Wil je het boek lezen?Zeeland en de Eerste Wereldoorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk van der Linden. Lezen Zeeland en de Eerste Wereldoorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN