Functionele klachten in de medische praktijk

Functionele klachten in de medische praktijk - K.P.M. van Spaendonck | Tiliboo-afrobeat.com

...nele klachten in de medische praktijk' beschrijft een werkmodel om op systematische wijze materiaal te verzamelen voor diagnostiek en therapie ... Conflicten en agressie in de medische praktijk - Top Honderd ... . De beschrijving van het model, voortgekomen uit jarenlange ervaring, is in deze tweede druk aangescherpt en geactualiseerd. Functionele klachten in de medische praktijk (Paperback). Klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, duizeligheid en benauwdheid, waarvoor bij medisch-... Functionele klachten in de medische praktijk. een werkmodel voor de aanpak van lichamelijk onverklaarde klachten. K.P.M. van Spaendonck Fu ... bol.com | Functionele klachten in de medische praktijk ... ... ... Functionele klachten in de medische praktijk. een werkmodel voor de aanpak van lichamelijk onverklaarde klachten. K.P.M. van Spaendonck Functionele klachten in de medische praktijk (k.p.m. van) ISBN: 9789023243335 - "Voor klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, duizeligheid en… Functionele klachten in de medische praktijk | 9789023243335. 2 2 x gezien ...

INFORMATIE

AUTEUR
K.P.M. van Spaendonck
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Functionele klachten in de medische praktijk.pdf

OMSCHRIJVING

Voor klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, duizeligheid en benauwdheid wordt bij medisch-technisch onderzoek vaak geen verklaring gevonden. Toch vormen ze een groot deel van het klachtenaanbod in de gezondheidszorg. In de artsenopleiding wordt er aan deze klachten steeds meer aandacht besteed, maar die blijft veelal beperkt tot het verschijnsel als zodanig. Bij gebrek aan scholing in een consistente en praktische aanpak hoe met deze klachten en pati'nten om te gaan, koersen veel artsen op hun intu•tie. Deze werkwijze werpt over het algemeen weinig vruchten af met als gevolg dat betrokken artsen in toenemende mate terughoudend worden om voor pati'nten met deze klachten werkelijk wat te betekenen.'Functionele klachten in de medische praktijk' beschrijft een werkmodel om op systematische wijze materiaal te verzamelen voor diagnostiek en therapie. De beschrijving van het model, voortgekomen uit jarenlange ervaring, is in deze tweede druk aangescherpt en geactualiseerd. De auteurs voeren de lezer langs de opeenvolgende stations die de arts met de pati'nt aandoet. Uitvoerig wordt stilgestaan bij de valkuilen die de arts te wachten staan als hij of zij afwijkt van de consistente lijn van aanpak. Naast duidelijke richtlijnen krijgen de lezers tal van praktische tips aangereikt, waarmee zij hun diagnostisch en therapeutisch repertoire kunnen vergroten. Casu•stiek uit de dagelijkse praktijk loopt als een rode draad door het boek.Dr K.P.M. van Spaendonck en dr H.J.C. Berger zijn beiden klinisch psycholoog en psychotherapeut en als Universitair Hoofd Docent verbonden aan de afdeling Medische Psychologie van het UMC St. Radboud te Nijmegen. Dr E.H. van de Lisdonk, eveneens Universitair Hoofd Docent, en drs A.F.M. Haverkort zijn beiden huisarts en verbonden aan de afdeling Huisartsgeneeskunde van genoemde universiteit.

Wil je het boek lezen?Functionele klachten in de medische praktijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K.P.M. van Spaendonck. Lezen Functionele klachten in de medische praktijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN