De wereldverbeteraars

De wereldverbeteraars - Johan van der Touw | Tiliboo-afrobeat.com

...inatie van waarmaak-ervaring en vakmens maakt ons sterk ... Wereldverbeteraars - NRC ... . Wij vinden elkaar als zelfstandigen binnen School voor Wereldverbeteraars, omdat wij allemaal geloven dat mensen hun dromen kunnen waarmaken. Wij leren van elkaar en brengen jouw samen verder. Zodat jij de wereld kunt verbeteren op jouw manier. Ory OkollohBekende Keniaanse blogster, was een van de oprichters van Ushahidi, de gelauwerde Keniaanse site die met behulp van Google maps het geweld na de omstreden verkiezingen in Kenia in 2007 in kaart bracht. De site stond model voor verschillende andere sites. ... bol.com | Wereldverbeteraars, Bas Heijne | 9789044634648 ... ... . De site stond model voor verschillende andere sites. Ook stond Okolloh aan de wieg van Mzalendo een site die Keniaanse parlementariërs … De Leuvense Wereldverbeteraars is een boek van Leuvens journalist Luc Vanheerentals, aangevuld met gedichten en illustraties van Sandrine Lambert. "Mijn nieuwste boek han...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan van der Touw
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De wereldverbeteraars.pdf

OMSCHRIJVING

In de roerige jaren '60 zijn Dirk Koster en Benno van Soest in Amsterdam actief in linkse studentengroepjes. Ze discussiëren over politiek, demonsteren tegen onrecht en dromen van de revolutie. Na zijn studie ijvert Koster als criminoloog voor humanisering van het strafrecht. Later, als directeur van gevangenis De Westwalburg, mag hij proberen zijn ideeën in praktijk te brengen. Daarbij botst hij op muren van onbegrip en bezuinigingen. In de jaren '70 wordt Van Soest verdacht van enkele brute aanslagen. Hij wordt gezocht, maar lijkt van de aardbodem verdwenen. In 1991 wordt hij gearresteerd in de voormalige DDR, aan Nederland uitgeleverd en veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf, door te brengen in De Westwalburg!Deze hernieuwde kennismaking dwingt beiden te onderzoeken wat er van hun oude idealen is terechtgekomen. Van Soest vindt geweld een acceptabel middel om maatschappelijke veranderingen af te dwingen; Koster koos voor geleidelijke hervormingen en wijst geweld af. Hebben zij de juiste keuzes gemaakt? Zijn hun oude opvattingen nog geldig? Hoe kijken ze nu naar de wereld? Hebben zij grip op hun leven?Hun zoektocht leidt tot onverwachte inzichten en gebeurtenissen.

Wil je het boek lezen?De wereldverbeteraars in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan van der Touw. Lezen De wereldverbeteraars Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN