De vervolging van militairrechtelijke delicten tijdens Wereldoorlog I

De vervolging van militairrechtelijke delicten tijdens Wereldoorlog I - Stanislas Horvat | Tiliboo-afrobeat.com

...rk is een verhelderende studie voor al wie inzicht wil hebben in de vervolging van de militairrechtelijke delicten tijdens Wereldoorlog I en verschijnt nu in een derde, herziene editie ... De 94 beste afbeeldingen van Vervolging | Vervolging ... ... . Verschijningsdatum 21-12-2018. ISBN 9789057188343. Artikelnummer: 9789057188343. Over ... 'De vervolging van militairrechtelijke delicten tijdens wereldoorlog I' door Stanislas Horvat - Onze prijs: €29,95 - Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen 'De vervolging van militairrechtelijke delicten tijdens Wereldoorlog I' door Stanislas Horvat - Onze prijs: €34,95 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Deze publicatie is de eerste diepgaande studie van het Belgisch militair gerecht tijdens Wereldoorlog I. De werking van het krijgsgerecht wordt gedetailleerd beschreven en geëvalueerd aan de hand van een omvangrijk onderzoek v ... De vervolging van militairrechtelijke delicten tijdens ... ... . De werking van het krijgsgerecht wordt gedetailleerd beschreven en geëvalueerd aan de hand van een omvangrijk onderzoek v...

INFORMATIE

AUTEUR
Stanislas Horvat
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De vervolging van militairrechtelijke delicten tijdens Wereldoorlog I.pdf

OMSCHRIJVING

Deze publicatie is de eerste diepgaande studie van het Belgisch militair gerecht tijdens Wereldoorlog I.De werking van het krijgsgerecht wordt gedetailleerd beschreven en ge?valueerd aan de hand van een omvangrijk onderzoek van nooit eerder bestudeerde archiefdocumenten van het auditoraat-generaal en van het krijgshof, waaronder meer dan 300 omzendbrieven van de auditeur-generaal, ongeveer 5500 arresten en bijna 1000 dossiers van het krijgshof.De strafrechtelijke procedure, van onderzoek tot strafuitvoering, wordt volledig uiteengezet aan de hand van wetgeving, rechtspraak, rechtsleer, omzendbrieven en een groot aantal publicaties.De praktijk van het krijgsgerecht en de betekenis ervan voor de soldaten worden genuanceerd weergegeven en geanalyseerd via een aantal centrale vragen, die o.m. de taalkwestie en de sociale verhoudingenin het leger en in het krijgsgerecht aansnijden, maar ook de impact van de oorlogsontwikkelingen op de rechtspraktijk, de rol van de militaire overheden, de verhouding krijgshof-krijgsraden enz.Dit werk is een verhelderende studie voor al wie inzicht wil hebben in de vervolging van de militairrechtelijke delicten tijdens Wereldoorlog I.Stanislas Horvat (?1966) is advocaat te Brussel en praktijkassistent aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is bestuurder van het Studiecentrum voor Militair Recht en Oorlogsrecht en van de International Society for Military Law and the Law of War, vicedirecteur-editor van de Revue de Droit militaire et de Droit de la Guerre en directeur van het documentatiecentrum van de International Society for Military Law and the Law of War. In 2007 en 2008 was hij jurylid voor de toekenning van de Prijs van de Auschwitzstichting. Hij gaf meerdere lezingen en publiceerde ettelijke bijdragen over militair straf(proces)recht en militaire rechtsgeschiedenis.

Wil je het boek lezen?De vervolging van militairrechtelijke delicten tijdens Wereldoorlog I in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stanislas Horvat. Lezen De vervolging van militairrechtelijke delicten tijdens Wereldoorlog I Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN