Verzamelde werken van multatuli (in 10 delen) - deel vii - ideen - vijfde bundel

Verzamelde werken van multatuli (in 10 delen) - deel vii - ideen - vijfde bundel - Murdoch | Tiliboo-afrobeat.com

...melde Werken van Multatuli zijn een verzameling van het literaire werk van Multatuli ... Verzamelde Werken Van Multatuli: Deel VII - Ideen - Vijfde ... ... .De eerste versie van de Verzamelde Werken werd bezorgd door Multatuli's weduwe, Mimi Douwes Dekker, en verscheen voor het eerst tussen 1888 en 1889. In tegenstelling tot wat de titel Verzamelde Werken' suggereert, bevatte deze serie niet alle gepubliceerde werk van Eduard Douwes Dekker, omdat uitgever ... Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren ... Multatuli, Verzamelde Werken - Wikipedia ... .nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Verzamelde werken van multatuli (in 10 delen) - deel v - ideen - derde bundel. Verzamelde werken V (Garmond-Editie), Ideen, 541 t/m 928, waarin... Verzamelde werken van multatuli. 10 Delen ...

INFORMATIE

AUTEUR
Murdoch
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Verzamelde werken van multatuli (in 10 delen) - deel vii - ideen - vijfde bundel.pdf

OMSCHRIJVING

Verzamelde werken VII (Garmond-Editie), *Ideen*, 1047 t/m 1080, waarin Multatuli *De geschiedenis van Wouter Pieterse*, begonnen in VW III, voortzet. Multatuli benadrukte dat *Woutertje Pieterse* geen roman is. Het verhaal is door de ideeen heen gevlochten en wordt afgewisseld met verhandelingen over, bijvoorbeeld, de Nederlandse taal, het Hollandse dijkenstelsel, tips voor een nieuwe manier van taalbeschowing en het verschil tussen ij en y. Multatuli hanteert graag sarcasme om domheden op de korrel te nemen. Bijzonder is ook dat hij vaak verwijst naar eerdere *Ideen*, en heeft dan ook het nummer paraat. Hij blijft zich verbazen en beklagen over het zwijgen en gebrek aan actie van de politiek en zijn publiek als reactie op zijn werk. Eduard Douwes Dekker (1820-1887), Nederlands schrijver, bekend onder het pseudoniem Multatuli (Latijn voor 'ik heb veel gedragen'). Douwes Dekker was van 1840 tot 1856 koloniaal ambtenaar in Nederlands-Indie (Indonesie). Na een conflict met zijn superieuren keerde Douwes Dekker miskend en berooid terug naar Europa. Zijn bekendste werk, Max Havelaar (1860), is een felle aanklacht tegen misstanden onder het koloniaal bewind en de inlandse regenten. Later publiceerde hij Ideen, met daarin de roman Woutertje Pieterse, toneelstukken en vele brieven. Door zijn humor, stylistische capaciteiten en zijn sociaal engagement is Multatuli ook nu nog een veel en graag gelezen auteur."

Wil je het boek lezen?Verzamelde werken van multatuli (in 10 delen) - deel vii - ideen - vijfde bundel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Murdoch. Lezen Verzamelde werken van multatuli (in 10 delen) - deel vii - ideen - vijfde bundel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN