Oncologie

Oncologie - J. Toth-van den Berg | Tiliboo-afrobeat.com

...ie, kankerkunde, cancerologie of carcinologie is de medische kennis en behandeling van kanker ... Oncologie - Reinier de Graaf ... .Een internist die zich in oncologie gespecialiseerd heeft, is medisch oncoloog.De term komt van het Griekse onkos dat massa of tumor, en het achtervoegsel -logie dat 'leer' of 'kunde' betekent.. Een oncoloog houdt zich bezig met: Diagnostiek van kanker en gerelateerde problematiek; De richtlijnen voor palliatieve zorg richten zich niet alleen op oncologie maar op alle patiënten die deze zorg nodig hebben. Deze richtlijnen worden onder redactie van een vaste richtlijnencommissie opgesteld en gere ... Oncologie - UMC Utrecht ... . Deze richtlijnen worden onder redactie van een vaste richtlijnencommissie opgesteld en gereviseerd volgens de consensus based methodiek. Richtlijnen. Onderstaande richtlijnen zijn onlangs ontwikkeld of herzien. Oncologie is deploying its proprietary, precision, RNA-based biomarker platform to dramatically improve patient outcomes through careful patient selection and clinical tria...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Toth-van den Berg
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Oncologie.pdf

OMSCHRIJVING

Op het gebied van onderzoek en behandeling van de patiënt met kanker worden voortdurend vorderingen gemaakt. Ook de ontwikkelingen in de verpleegkunde, in het bijzonder de oncologieverpleegkunde, staan niet stil. Tijd derhalve om het standaardwerk De Kankerpatiënt een grote metamorfose te laten ondergaan. De veranderingen in inhoud en structuur zijn zo ingrijpend dat het boek nu onder een andere titel verschijnt: Oncologie, Handboek voor verpleegkundigen en andere hulpverleners. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel beschrijft de achtergronden van kanker, het kankeronderzoek en de generieke verpleegproblemen bij oncologische patiënten. In het tweede deel worden de behandelmogelijkheden en de daaruit voortvloeiende verpleegkundige interventies beschreven. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan de patiënt in de palliatieve fase omdat een groot deel van de kankerpatiënten hier uiteindelijk in terecht komt. In deel drie: specifieke oncologie, worden de verschillende tumorsoorten besproken. Speciale aandacht wordt besteed aan kanker bij kinderen, kanker bij ouderen en kanker en erfelijkheid. Het boek bevat veel casuïstiek om de problematiek en de complexiteit van de oncologische zorg inzichtelijk te maken en de lezer een beeld te geven van het proces dat de patiënt doorloopt. De kracht van dit oncologieboek is dat bijna alle hoofdstukken zijn geschreven door oncologieverpleegkundigen en medisch specialisten uit het betreffende vakgebied.

Wil je het boek lezen?Oncologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Toth-van den Berg. Lezen Oncologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN