Klinische neuropsychologie

Klinische neuropsychologie - Roy Kessels | Tiliboo-afrobeat.com

...che Neuropsychologie is een specialisatie binnen de psychologie ... Klinische Psychologie | Tilburg University ... . Deze specialisatie bestudeert de relatie tussen hersenen en gedrag. Dit vakgebied maakt de laatste jaren een snelle ontwikkeling door; enerzijds is de theoretische kennis door nieuwe onderzoekstechnieken sterk toegenomen, anderzijds heeft ook het werkterrein van de neuropsycholoog zich uitgebreid. Dit inmiddels klassiek geworden Nederlandstalige overzicht van de klinische neuropsychologie beschrijft de 'state of the art' van de belangrijkste theorieën, methoden en empirische gegevens die relevant zijn voor iedereen die te maken heeft met patiënten met hersendisfuncties. De Klinische Neuropsychologie is een vakgebied waarbij je kli ... Klinisch neuropsycholoog, BIG-geregistreerd - NIP ... . De Klinische Neuropsychologie is een vakgebied waarbij je klinisch werk en onderzoek heel mooi kunt combineren; vanuit het klinische werk ontstaan interessant vragen en vervolgens doen we kennis op vanuit het onderzoek, om zodoende de zorg ...

INFORMATIE

AUTEUR
Roy Kessels
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Klinische neuropsychologie.pdf

OMSCHRIJVING

Dit inmiddels klassiek geworden Nederlandstalige overzicht van de klinische neuropsychologie beschrijft de ‘state of the art’ van de belangrijkste theorieën, methoden en empirische gegevens die relevant zijn voor iedereen die te maken heeft met patiënten met hersendisfuncties. In deze uitgave zijn alle hoofdstukken geheel herzien en opnieuw geformuleerd, veelal ook door nieuwe auteurs. Het eerste deel bevat een aantal algemene hoofdstukken, over onder meer de historische basis, de methodologie van neuropsychologisch onderzoek en de praktijk van de neuropsychologie. In het tweede deel wordt ingegaan op de verschillende cognitieve functies, zoals waarneming, taal en geheugen, en de stoornissen op dat gebied. Het derde deel omvat hoofdstukken over de voor de neuropsycholoog belangrijkste neurologische en psychiatrische ziektebeelden. Dit boek biedt een grondige basiskennis. Klinische neuropsychologie is relevant voor zowel klinische research als praktische werkzaamheden, zoals diagnostiek, begeleiding en behandeling.

Wil je het boek lezen?Klinische neuropsychologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roy Kessels. Lezen Klinische neuropsychologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN