Europees socialezekerheidsrecht

Europees socialezekerheidsrecht - F.J.L. Pennings | Tiliboo-afrobeat.com

...es socialezekerheidsrecht 7e druk is een boek van Frans Pennings uitgegeven bij Wolters Kluwer Nederland B ... Europees socialezekerheidsrecht (gevorderd) - KU Leuven ... .V.. ISBN 9789013127393 Dit boek maakt de systematiek van de Verordening 883/2004 duidelijk - die sinds de invoering een aantal keren gewijzigd is en waarover ook jurisprudentie gevormd is - zowel voor degenen die nog onbekend zijn met het rechtsterrein als voor gevorderden . Europees socialezekerheidsrecht maakt de systematiek van de verordening duidelijk, zowel voor degenen die nog onbekend zijn met het rechtsterrein als voor gevorderden. Met behulp van voorbeelden worden de effecten van de regels verduidelijkt. 'Europees socialezekerheidsre ... Europees socialezekerheidsrecht - F.J.L. Pennings ... ... . Met behulp van voorbeelden worden de effecten van de regels verduidelijkt. 'Europees socialezekerheidsrecht' maakt de systematiek van de verordening duidelij...

INFORMATIE

AUTEUR
F.J.L. Pennings
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Europees socialezekerheidsrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Europees socialezekerheidsrecht 7e druk is een boek van Frans Pennings uitgegeven bij Wolters Kluwer Nederland B.V.. ISBN 9789013127393 Dit boek maakt de systematiek van de Verordening 883/2004 duidelijk - die sinds de invoering een aantal keren gewijzigd is en waarover ook jurisprudentie gevormd is - zowel voor degenen die nog onbekend zijn met het rechtsterrein als voor gevorderden . Met behulp van voorbeelden worden de effecten van de regels verduidelijkt. De auteur behandelt tevens de jurisprudentie over de voorgaande verordeningen voorzover deze nog relevant is voor de nieuwe verordening. Daarnaast wordt de verhouding van de verordening behandeld ten opzichte van verdragsbepalingen van het Lissabonverdrag, als die betreffende het vrij verkeer van werknemers, de rechtsgrond voor de co rdinatieverordening en het Europees burgerschap. Actuele discussies en problemen krijgen ruime aandacht. Met deze behandeling krijgt de lezer een geheel geactualiseerd inzicht in deze bepalingen, die een steeds grotere invloed krijgen op nationale socialezekerheidsstelsels. Door deze opzet is het boek zowel voor het onderwijs geschikt, als om degenen die werkzaam zijn in de praktijk een inleiding te bieden in dit rechtsgebied. In het tweede deel van dit boek worden de maatregelen van de Europese sociale politiek besproken die relevant zijn voor alle onderdanen van de EU. Daarbij gaat het onder meer om EU-regelingen die direct ingrijpen in nationale socialezekerheidsstelsels. Een voorbeeld daarvan is het beginsel van gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Ook komen de bepalingen van sociale politiek van de Raad van Europa en de Internationale Arbeidsorganisatie aan de orde, aangezien deze eveneens invloed hebben, vaak in samenhang met de EU-regels, op de nationale stelsels.

Wil je het boek lezen?Europees socialezekerheidsrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F.J.L. Pennings. Lezen Europees socialezekerheidsrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN