Catharina-reeks levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg 4: Beter ouder

Catharina-reeks levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg 4: Beter ouder - K. Jordens | Tiliboo-afrobeat.com

...Op zoek naar een Beter ouder (Catharina-reeks levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg 4)-boek geschreven door auteur K ... PDF ePUB - De eerste foto's van Amsterdam 1845-1875 - PDF ... ... . Jordens? Registreer u op onze website bank72.nl en download gratis boeken! Catharina-reeks levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg 4: Beter ouder. In dit boek gaat het over zorg voor de oudere mens. Het gaat over kwetsbaarheid, over professionele zorg en mantelzorg, over zinbeleving en ethische vraagstukken. Een hogere leeftijd roept ook de vraag op naar de kwaliteit van het langer leven. Dit boek is het vierde deel in de Catharina- ... bol.com | Catharina-reeks 4 - Aandacht | 9789044129984 ... ... . Een hogere leeftijd roept ook de vraag op naar de kwaliteit van het langer leven. Dit boek is het vierde deel in de Catharina-reeks (Levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg): Van de zuster, de dokter en het leven dat voorbij gaat; Oncologie en geestelijke verzorging; Hightech en hartelijkheid; Beter ouder. Zorg voor de kwetsbare oudere; Aandacht. Grote en kleine dingen van leven en dood; Toegewijde dokters. Dit boek is het zesde deel ...

INFORMATIE

AUTEUR
K. Jordens
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Catharina-reeks levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg 4: Beter ouder.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek gaat het over zorg voor de oudere mens. Het gaat over kwetsbaarheid, over professionele zorg en mantelzorg, over zinbeleving en ethische vraagstukken. Een hogere leeftijd roept ook de vraag op naar de kwaliteit van het langer leven. Betekent ouder ook beter ouder? Vanuit diverse invalshoeken willen de auteurs inzichten aanreiken omtrent knelpunten in de ouderenzorg.Het eerste deel, Achtergronden, biedt een sociologische verkenning van het begrip kwetsbaarheid. Vervolgens schetsen huisartsen een aantal uitdagingen ten aanzien van de zorg voor kwetsbare ouderen. Geriaters beschrijven de ontwikkeling van hun medisch specialisme. Alzheimer Nederland en de Vlaamse Alzheimer Liga gaan in op de complexe rol van mantelzorg bij dementerende ouderen en de initiatieven van deze organisaties om daarbij ondersteuning te bieden.Kwetsbare ouderen staan ook letterlijk centraal in dit boek. Het tweede deel bevat Portretten in woord en beeld van kwetsbare ouderen en/in hun context. In elk portret komt een eigen thematiek naar voor: versnippering van zorg, accepteren en loslaten, het al dan niet voltooid zijn van het leven.Het derde deel bestaat uit Beschouwingen. Spiritualiteit van zorg voor de kwetsbare oudere krijgt concrete vertaling in het beleid van woonzorgcentra. Vanuit het ethisch vraagstuk rondom doorbehandeling bij kwetsbare oudere patiënten, wordt narratieve geneeskunde besproken als inspiratie om anders te leren omgaan met de grenzen aan de maakbaarheid van het leven. Tenslotte wordt ingegaan op het beleven van ouderdom als gelukkig, waardig en zinvol, waarbij onder meer verbondenheid met anderen een bepalende factor is, net als het vermogen om als oudere regie te houden.

Wil je het boek lezen?Catharina-reeks levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg 4: Beter ouder in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K. Jordens. Lezen Catharina-reeks levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg 4: Beter ouder Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN