Hematologie

Hematologie - J.J.M.L. Hoffmann | Tiliboo-afrobeat.com

...ogie is het medische specialisme dat zich bezighoudt met afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en de lymfeklieren ... Hematologie (B2 oost) - UMC Utrecht ... .Het is een specialisatie binnen de interne geneeskunde: hematologen hebben na de opleiding tot basisarts een specialisatie tot hematoloog gedaan. Hematologisch onderzoek richt zich met name op de cellen in bloed, beenmerg en de lymfklieren. Hematologie is de studie van bloed en stolling. Hematologen zijn gespecialiseerde artsen die specifiek kijken naar bloedcomponenten, waaronder de witte en rode bloedcellen m ... Wat is hematologie? | AMC Hematologie ... . Hematologen zijn gespecialiseerde artsen die specifiek kijken naar bloedcomponenten, waaronder de witte en rode bloedcellen maar ook de voorlopers daarvan zoals beenmergcellen. Hematologische tests kunnen helpen bij de diagnose van anemie, hemofilie, stollingsstoornissen en leukemie. De hematologie omvat vele ziekten en ziektebeelden. De aandoeningen kunnen erfelijk zijn, bij de geboorte al aanwezig zijn of pas op latere leeftijd ontstaan. Er wordt ook...

INFORMATIE

AUTEUR
J.J.M.L. Hoffmann
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Hematologie.pdf

OMSCHRIJVING

Hematologie 2e druk is een boek van J.J.M.L. Hoffmann uitgegeven bij Syntax Media. ISBN 9789077423257 Deze tweede druk komt deels overeen met de eerste. Maar om het boek aan te passen aan de huidige stand van de wetenschap en de technologie zijn er toch diverse belangrijke wijzigingen aangebracht. Zo is hoofdstuk 21 helemaal aangepast aan de nieuwste richtlijnen voor immuuntypering van maligne hematologische ziekten. De hoofdstukken 23 en 24 hebben veel vernieuwingen ondergaan die zijn ingegeven door de zich snel uitbreidende inzichten op het gebied van (patho)fysiologie van trombocyten, stollingsfactoren en hun remmers. Omdat het endotheel van de vaatwand functioneel zo nauw verbonden is met trombocyten en stollingsfactoren wordt het niet meer in een apart hoofdstuk behandeld, maar is de tekst opgenomen in de hoofdstukken 23 en 24. De introductie van nieuwe geneesmiddelen tegen trombose maakte enkele wijzigingen in hoofdstuk 28 nodig. Verscheidene hoofdstukken in deel 5 zijn volledig aangepast aan de in 2004 verschenen CBO Richtlijn Bloedtransfusie. Tenslotte zijn de appendices geheel vernieuwd.

Wil je het boek lezen?Hematologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.J.M.L. Hoffmann. Lezen Hematologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN