Douanerecht

Douanerecht - D.G. van Vliet | Tiliboo-afrobeat.com

...echten, bestaande uit uitvoer- en invoerrechten, zijn indirecte belastingen die geheven worden op goederen die in een land worden uitgevoerd, respectievelijk ingevoerd ... Het vertrouwensbeginsel in het douanerecht | Stichting ... ... .In de belastingrechtswetenschap komen de begrippen invoer- en uitvoerrechten als zodanig niet meer voor. Tegenwoordig wordt daarvoor in de douanewetgeving de term douanerecht gebruikt. Gebruikstarief, overzicht van onderhoud en storingen, handboeken Douane, en andere onderwerpen voor bedrijven die met de Douane te maken hebben. 1 Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur kunnen, ter uitwerking van interregionaal recht, het Koninkrijk verbindende verdragen en in al hun onderdelen verbi ... Douane voor bedrijven - Belastingdienst ... . 1 Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur kunnen, ter uitwerking van interregionaal recht, het Koninkrijk verbindende verdragen en in al hun onderdelen verbindende besluiten van bij zodanige verdragen opgerichte volkenrechtelijke organisaties, regels van uitvoerende aard worden gesteld, die op goederen bij het binnenbrengen in, on...

INFORMATIE

AUTEUR
D.G. van Vliet
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Douanerecht.pdf

OMSCHRIJVING

Hebt u te maken met de in- en uitvoer van goederen? Dit is de enige Nederlandse uitgave die het douanerecht van de Europese Unie zowel juridisch-theoretisch als praktisch ontleedt. Hierbij wordt volop verwezen naar actuele jurisprudentie en regelgeving. Zo vormt de titel een onmisbaar naslagwerk voor de professional en ook een uniek studieboek voor de student. Werkt u in de praktijk of voor een studie met de regels rond de in- en uitvoer van goederen? Dan is kennis van en inzicht in de douanewetgeving van de Europese Unie onmisbaar. Net als kennis van de jurisprudentie van het Hof van Justitie te Luxemburg. Douanerecht geeft een compleet overzicht van de vele facetten van het Uniedouanerecht. De auteur leidt u door het Douanewetboek van de Unie (DWU) met verwijzingen naar relevante internationale verdragen, andere bronnen van het Unierecht en jurisprudentie van het Hof van justitie. Op behapbare wijze belicht de auteur alles wat u moet weten over de wet- en regelgeving in verband met de in- en uitvoer van goederen. Zo vormt de titel een ideaal naslagwerk voor praktijkbeoefenaren. Maar, de toegankelijke schrijfwijze van de auteur en systematische behandeling van de stof maken de bundel hiernaast ook perfect geschikt als studieboek. Het douanerecht is volop in beweging. Deze uitgave behandelt daarom alle ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor professionals binnen het vakgebied. Denk hierbij aan de invoering van het Douanewetboek van de Unie, de veranderende werkwijze van de douane en de invloed van de Brexit. Kortom: Douanerecht vormt een onmisbare kennisbron voor iedereen die in studie of praktijk in aanraking komt met de douaneregelgeving van de Europese Unie.

Wil je het boek lezen?Douanerecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D.G. van Vliet. Lezen Douanerecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN