Karl Marx

Karl Marx - Gareth Stedman Jones | Tiliboo-afrobeat.com

...x (Trier, 5 mei 1818 - Londen, 14 maart 1883) was een Duits denker die de (politieke) filosofie, de economie, de sociologie en de historiografie sterk heeft beïnvloed ... Karl Marx - Wikipedia ... . Hij was een grondlegger van de arbeidersbeweging en een centraal figuur in de geschiedenis van het socialisme en het communisme.Marx woonde en werkte in Duitsland, in Frankrijk en in België, Nederland en Engeland. Karl Marx in 1875 Kennis van Karl Marx en zijn gedachtegoed is, speciaal voor historici en historisch geïnteresseerden, om minstens drie redenen belangrijk. Ten eerste waren zijn ideeën van invloed op de ideologieën van veel politieke partijen in de negentiende en twintigste eeuw. Marx' politieke denken is nog steeds i ... Karl Marx - Grondlegger van het communisme | Historiek ... . Ten eerste waren zijn ideeën van invloed op de ideologieën van veel politieke partijen in de negentiende en twintigste eeuw. Marx' politieke denken is nog steeds invloedrijk, ook na de neergang van het communisme vanaf de jaren 1980. Karl Marx uitte felle kritiek op de aanhang...

INFORMATIE

AUTEUR
Gareth Stedman Jones
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Karl Marx.pdf

OMSCHRIJVING

Uniek boek over de aartsvader van het communismeDe 19de eeuw was een periode van ongekende veranderingen. Intellectueel, sociaal, economisch, religieus, technologisch – de uitdagingen waren groter dan ooit. Afstanden werden kleiner, steden groeiden en de nieuwe fabrieken leverden een golf van uitvindingen op. In de nasleep van de Slag bij Waterloo vond tegelijkertijd Europa-breed een debat plaats over de werkelijke betekenis van de Franse Revolutie en de hoop en angsten die deze had voortgebracht. Midden in deze discussie staat Karl Marx, de zoon van een Joodse bekeerling uit het Rijnland, een man die zijn hele leven zou wijden aan de studie naar de raadsels en paradoxen van de 19de-eeuwse wereld.Gareth Stedman Jones neemt de lezer mee naar de wereld van Karl Marx en de ontwikkeling van zijn gedachtegoed. Als geen ander slaagt hij erin de mens en zijn ideeën begrijpelijk te maken. Met als opvallendste onthulling dat Marx aan het eind van zijn leven zijn geloof in zijn communistische theorieën verloor en Het Kapitaal niet wilde voltooien omdat hij meende dat zijn analyses onjuist waren – iets wat zijn vriend, medewerker en volgeling Friedrich Engels wist te verdoezelen.Gareth Stedman Jones is professor Ideeëngeschiedenis aan de Universiteit van Londen en een Fellow van King's College, Cambridge, waar hij sinds 1997 als professor Politieke Wetenschap doceert. Hij is de veelgeprezen redacteur en commentator van de Penguin Classics Edition van Het Communistisch Manifest.

Wil je het boek lezen?Karl Marx in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gareth Stedman Jones. Lezen Karl Marx Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN