Achternamen In Nederland En Vlaanderen

Achternamen In Nederland En Vlaanderen - Johan Winkler | Tiliboo-afrobeat.com

...ternamen in Nederland en Vlaanderen. Oorsprong, geschiedenis en betekenis is het werk van Winkler opnieuw uitgegeven, in gemoderniseerde vorm ... Bekende Joodse achternamen - Kunst en Cultuur artikelen ... ... . Er zijn onder andere hoofdstukken over de namen die zijn afgeleid van de voornaam van de vader, over namen die teruggaan op plaatsnamen, beroepen of persoonlijke eigenschappen, en er is zelfs een hoofdstuk over ' zonderlinge achternamen.' Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Nijen Twilhaar, J. / Winkler, Johan - Achternamen in Nederland en Vlaanderen. Oorsprong, geschiedenis en betekenis www. ... Namen in de Lage Landen 1250-1300 - Lijst achternamen ... .nl tweedehands boek, Nijen Twilhaar, J. / Winkler, Johan - Achternamen in Nederland en Vlaanderen. Oorsprong, geschiedenis en betekenis www.familiegeschiedenis.be - www.familiekunde-vlaanderen.be Typ je familienaam, druk op enter en bekijk de verspreiding ervan. Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing: ga naar "Over familienaam.be" . Delen van Limburg en Zeeuws-Vlaanderen waren al eerder ingelijfd bij Frankrijk en kregen al in 1795...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Winkler
DIMENSIE
6,6 MB
BESTANDSNAAM
Achternamen In Nederland En Vlaanderen.pdf

OMSCHRIJVING

ACHTERNAMENIN NEDERLAND & VLAANDERENOorsprong, geschiedenis en betekenisJOHAN WINKLER & JAN NIJEN TWILHAARWie wil niet weten waar zijn achternaam vandaan komt? Gegevens hierover kunnen immers iets vertellen over de herkomst van onze familie. Soms ligt de oorsprong van een naam voor de hand, bijvoorbeeld bij een naam als De Vries. Maar waarom heten er eigenlijk zoveel mensen De Vries?Al in 1885 publiceerde beroemde arts en dialectoloog Johan Winkler (1840-1916) zijn uitgebreide standaardwerk over Nederlandse achternamen. Dit werk is tot heden onovertroffen. In Achternamen in Nederland en Vlaanderen. Oorsprong, geschiedenis en betekenis is het werk van Winkler opnieuw uitgegeven, in gemoderniseerde vorm. Er zijn onder andere hoofdstukken over de namen die zijn afgeleid van de voornaam van de vader, over namen die teruggaan op plaatsnamen, beroepen of persoonlijke eigenschappen, en er is zelfs een hoofdstuk over ‘ zonderlinge achternamen.’ Jan Nijen Twilhaar heeft bovendien, om het werk te actualiseren, twee nieuwe hoofdstukken geschreven, een over twintigste-eeuwse immigrantennamen en een over bijnamen in dialecten en de Nederlandse Gebarentaal.Jan Nijen Twilhaar is docent taalkunde op het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij onder meer review editor van het tijdschrift Nederlandse Taalkunde.

Wil je het boek lezen?Achternamen In Nederland En Vlaanderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Winkler. Lezen Achternamen In Nederland En Vlaanderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN