Power Quality

Power Quality - J.F.G. Cobben | Tiliboo-afrobeat.com

... power quality, or simply power quality, involves voltage, frequency, and waveform ... Worldwide Sites - Eaton's Power Quality Products ... .Good power quality can be defined as a steady supply voltage that stays within the prescribed range, steady a.c. frequency close to the rated value, and smooth voltage curve waveform (resembles a sine wave). Power Quality trainingen door experts uit het veld. HyTEPS is al meer dan 10 jaar werkzaam op het gebied van Power Quality (de kwaliteit van spanning en stroom). We hebben inmiddels meer dan 1000 trainees gehad. Onze engineers zijn daadwerkel ... Power Quality | EURO-INDEX ... . We hebben inmiddels meer dan 1000 trainees gehad. Onze engineers zijn daadwerkelijk werkzaam in de elektrische installatie van onze klant. Power Quality is een verzamelnaam voor de kwaliteit van elektrische energie. Zoals vermogen beschreven kan worden als stroom en spanning, zo kan Power Quality beschreven worden als stroom- en spanningskwaliteit. Power Quality. U vindt hier alles over dit steeds belangrijker wordende vakg...

INFORMATIE

AUTEUR
J.F.G. Cobben
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Power Quality.pdf

OMSCHRIJVING

Power Quality 1e druk is een boek van J.F.G. Cobben uitgegeven bij Vakmedianet Bouwcommunities B.V.. ISBN 9789492610003 Bij het ontwerpen van een installatie wordt vooral de NEN 1010 als leidraad gebruikt, want hierin staan de belangrijkste ontwerprichtlijnen. In de praktijk ontstaan er echter steeds meer kostbare power quality-problemen rond de kwaliteit van de aangeboden spanning, de stroom die diverse toestellen vragen, de immuniteit van toestellen en de impedanties in net en installatie. Als een nieuwe installatie goed wordt ontworpen, kunnen onnodige kosten worden voorkomen. Bovendien kan bij bestaande installaties het gebruik efficiënter worden ingericht en kunnen onnodige uitval en risico’s als overbelasting enkortsluiting (met wellicht brand tot gevolg) worden vermeden.Zowel de aanschaf van de apparatuur om de problemen op te lossen als de problemen zelf kosten geld. Welke afweging moet worden gemaakt? Welke oplossing is de beste?Het is lastig inzicht te krijgen in alle kosten. In dit boek worden daarom voor alle power quality-aspecten de theoretische achtergronden behandeld. Daarnaast is er een apart hoofdstuk over de kosten van power quality. Verder komen er veel praktijkcases aan de orde, waarbij problemen worden gemeten, analyses worden uitgevoerd, een kostenoverzicht wordt geboden, de oplossingen worden aangegeven en de beste alternatieven worden berekend.Door deze specifieke benadering vergroot dit boek het inzicht in de problemen, oplossingen en economische analyses rond power quality. Het is bedoeld voor installateurs, adviseurs, technische diensten, beheerders van elektrotechnische installaties, fabrikanten van toestellen en netbeheerders.Een greep uit de inhoud:verantwoordelijkheden rond power qualitykosten door power quality-problemenafschakeling van processen door spanningsdipsoverbelasting van componenten door harmonischencapaciteitsverlies door asymmetriebeschadiging van apparatuur door transiënten of afwijkend spanningsniveaupower quality-aspecten monitoren en analyseren.Dr.ir. J.F.G. (Sjef ) Cobben werkt bij Alliander met als aandachtsgebieden deveiligheid van aangesloten installaties, de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening en intelligent netbeheer. Hij is lid van NEC 99 (Hoogspanningsinstallaties), NEC 64 (commissie voor uitbreiding en vernieuwing van de NEN 1010), NEC 8 (Spanningskenmerken) en diverse internationale commissies. In 2007 is hij gepromoveerd aan de TU Eindhoven op het vakgebied ‘Power Quality’ en hij is nu deeltijddocent aan de TU Eindhoven.

Wil je het boek lezen?Power Quality in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.F.G. Cobben. Lezen Power Quality Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN