Alcohol-en drugsverslaving

Alcohol-en drugsverslaving - P. Emmelkamp | Tiliboo-afrobeat.com

...r ben je verslaafd? Criteria van verslaving ... Verslaving | DRUGSinfo.nl ... . Verslaving wordt vastgesteld aan de hand van 11 criteria van de zogenaamde DSM-V* De DSM-V is een wereldwijd gebruikt boek waarin alle psychiatrische aandoeningen beschreven staan. De DSM spreekt niet van alcoholisme of verslaving maar van "stoornissen in het gebruik van middelen" (substance abuse disorders). Voor expertise over alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van organisaties die ... Welkom bij Jellinek - Jellinek ... . VAD is ook de koepel van organisaties die werken rond alcohol en andere drugs. Gevolgen van alcohol en drugs. Alcohol en drugs kunnen veel gevolgen hebben voor de hersenen en andere organen in het lichaam. In dit menu vindt u hier meer informatie over: u vindt er onder meer een overzicht van gevolgen voor het lichaam en gevolgen voor het brein van jong tot oud.. Directe gevolgen alcohol en drugs voor het lichaam Hoe alcohol- en drugsverslavin...

INFORMATIE

AUTEUR
P. Emmelkamp
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Alcohol-en drugsverslaving.pdf

OMSCHRIJVING

Emmelkamp en Vedel beschrijven op een bondige en zeer toegankelijke wijze de laatste wetenschappelijke bevindingen wat betreft de epidemiologie,etiolog ie,het beloop,en de behandeling van stoornissen in alcohol- en drugsgebruik.Zij bieden praktische richtlijnen voor verschillende behandelingssituatiesen cliëntenpopulaties en aan de hand van klinische gevalsstudies schetsen zij de toepassing van verschillende behandelmethoden.Dit boek is niet alleen een bron van informatie voor professionalsin de verslavingszorg,maar ook voor psychologen, psychotherapeuten,psy chiaters,maatsc happelijk werkers en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen die in de (geestelijke)gezondheidszorg met cliënten met verslavingsproblematiekgeconfronteerd worden. Daarnaast is het boek zeer bruikbaar in het hoger onderwijs.

Wil je het boek lezen?Alcohol-en drugsverslaving in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. Emmelkamp. Lezen Alcohol-en drugsverslaving Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN