Homoseksualiteit In Nederland Van 1730 Tot De Moderne Tijd

Homoseksualiteit In Nederland Van 1730 Tot De Moderne Tijd - Gert Hekma | Tiliboo-afrobeat.com

...nd staat bekend als een van de meest tolerante samenlevingen ... PDF HOMO! - Radboud Universiteit ... . Maar homomannen hebben in Nederland een lange weg afgelegd. In 'Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd' schetst homo-onderzoeker Gert Hekma die weg. Hij geeft een cultureel-historische visie op ruim tweehonderd jaar homoseksualiteit. Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd Geeft een cultureel-historische visie op ruim tweehonderd jaar homoseksualiteit. Sodomitisch gedrag gold ooit als een zonde waarop in Neder ... Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd ... ... . Sodomitisch gedrag gold ooit als een zonde waarop in Nederland tot 1811 de doodstraf stond. Daarna was homoseksualiteit weliswaar niet langer strafbaar, maar van maatschappelijke acceptatie was nog geen sprake. Tot ver in de twintigste eeuw zagen artsen in homoseksuele verlangens een psychische stoornis. van1730 tot de modernetijd . Het is fij...

INFORMATIE

AUTEUR
Gert Hekma
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Homoseksualiteit In Nederland Van 1730 Tot De Moderne Tijd.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland staat bekend als een van de meest tolerante samenlevingen. Maar homomannen hebben in Nederland een lange weg afgelegd. In 'Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd' schetst homo-onderzoeker Gert Hekma die weg. Hij geeft een cultureel-historische visie op ruim tweehonderd jaar homoseksualiteit. Sodomitisch gedrag gold ooit als een zonde waarop in Nederland tot 1811 de doodstraf stond. Daarna was homoseksualiteit weliswaar niet langer strafbaar, maar van maatschappelijke acceptatie was nog geen sprake. Tot ver in de twintigste eeuw zagen artsen in homoseksuele verlangens een psychische stoornis. Pas in de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw werd de cirkel van zonde, misdrijf en ziekte doorbroken. Hekma gaat in zijn boek in op alle thema's waarover de afgelopen decennia rumoer is geweest: van prostitutie tot aids, het homogen, het homohuwelijk, Gay Games, publieke seks, pedofilie, El Moumni en Pim Fortuyn. Uit zijn persoonlijke verhalen en verrassende analyses wordt duidelijk dat homo-emancipatie vooralsnog geen voltooid proces is.

Wil je het boek lezen?Homoseksualiteit In Nederland Van 1730 Tot De Moderne Tijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gert Hekma. Lezen Homoseksualiteit In Nederland Van 1730 Tot De Moderne Tijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN