Homo loquens en homo scribens

Homo loquens en homo scribens - A. Kraak | Tiliboo-afrobeat.com

...quens en homo scribens (Paperback). Homo loquens en homo scribens 1e druk is een boek van Albert Kraak uitgegeven bij Amsterdam University Press ... Homo loquens en homo scribens (Dutch Edition) eBook: A ... ... ... Homo loquens en homo scribens. De gesproken taal komt vóór de geschreven taal, zowel bij het taallerende kind als in de geschiedenis van de mensheid. De... Homo loquens en homo scribens | ISBN 9789053569542 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Vergelijken - Homo loquens en homo scribens, Over natuur en cultuur bij de taal (Albert Kraak) (2007) ISBN: ... Homo loquens en homo scribens Over… - voor €6,45 ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Vergelijken - Homo loquens en homo scribens, Over natuur en cultuur bij de taal (Albert Kraak) (2007) ISBN: 9789053569542 - De gesproken taal komt vóór de geschreven taal, zowel bij het taallerende kind als in de geschiedenis van de menshe...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Kraak
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Homo loquens en homo scribens.pdf

OMSCHRIJVING

Homo loquens en homo scribens 1e druk is een boek van Albert Kraak uitgegeven bij Amsterdam University Press B.V.. ISBN 9789053569542 De gesproken taal komt vr de geschreven taal, zowel bij het taallerende kind als in de geschiedenis van de mensheid. De homo loquens was er eerst, pas veel later werd hij ook homo scribens. Daarom beschouwt de taalwetenschap de gesproken taal ook als haar primaire object van onderzoek. We, de taalgebruiker maar ook de taalwetenschapper, zijn echter zo vertrouwd met de geschreven taal, dat we de gesproken taal steeds waarnemen door de bril van die geschreven taal. Dat heeft tot gevolg dat we allerlei kenmerken van de geschreven taal op de gesproken taal projecteren. Zo zouden letters corresponderen met afzonderlijke klanken en zouden zinnen gedachten uitdrukken.In dit boek worden vraagtekens geplaatst bij deze aannames die we voor 'natuurlijk' houden maar die in feite 'cultuurlijk' zijn. Het boek laat ook zien hoe onze visie op het ontstaan van het schrift en op het proces van leren lezen en schrijven door de schriftelijke bril gekleurd wordt. Dat maakt dit boek tegelijk een kritische reflectie op de taalwetenschap en haar geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Homo loquens en homo scribens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Kraak. Lezen Homo loquens en homo scribens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN