Heinrich Himmler

Heinrich Himmler - Peter Longerich | Tiliboo-afrobeat.com

...ch Luitpold Himmler (München, 7 oktober 1900 - Lüneburg, 23 mei 1945) was leider van de SS (Reichsführer-SS) en een van de belangrijkste leiders van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) ... Heinrich Himmler - Wikipédia, a enciclopédia livre ... . Himmler was een van de hoofdverantwoordelijken voor de Holocaust en is daarmee een van de grote oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog. Heinrich Himmler in 1907 Heinrich Luitpold Himmler werd op 7 oktober 1900 geboren in de stad München in Beieren. Zijn vader Gebhard was leraar op het Wittelsbacher-Gymnasium in München en trad tussen 1922 en 1930 ook op als rector van die school. Heinrich Luitpold Himmler was born in Munich on 7 October 1900 into a co ... Heinrich Himmler (1900-1945) - AbsoluteFacts.nl ... . Zijn vader Gebhard was leraar op het Wittelsbacher-Gymnasium in München en trad tussen 1922 en 1930 ook op als rector van die school. Heinrich Luitpold Himmler was born in Munich on 7 October 1900 into a conservative middle-class Roman Catholic family. His father was Joseph Gebhard Himmler (17 May 1865 - 29 October 1936), a teacher, and his mother was Anna Maria Himmler (née Heyder; 16 January 1866 - 10 September 1941), a devout Roman Catholic. Heinrich...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Longerich
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Heinrich Himmler.pdf

OMSCHRIJVING

Als hoogste baas van de Gestapo en de politie beschikte Heinrich Himmler (1900-1945) in het Derde Rijk over eenongekende macht. Als Reichsführerss voerde hij bovendien het bevel bij de vervolging en de vernietiging vanmiljoenen mensen: joden, zigeuners, homoseksuelen. Himmler was een Schreibtischmörder – bij de enige executie die hij ooit heeft meegemaakt, werd hij onpasselijk. Hij had in zijn uiterlijk ook al weinig van een krachtpatser,op foto’s ziet hij er eerder uit als een grijze muis.De historicus Peter Longerich probeert het ‘monster van het Derde Rijk’ te ontraadselen. Hij beschrijft niet alleen gedetailleerd het leven van Heinrich Himmler, maar brengt ook de gestoorde persoonlijkheidsontwikkeling van de organisator van de Holocaust in kaart. Met behulp van talrijke nieuwebronnen schetst Longerich Himmlers karakter en daden. Deze biografie vergroot en verdiept onze kennis over de verbijsterende nazi-jaren.

Wil je het boek lezen?Heinrich Himmler in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Longerich. Lezen Heinrich Himmler Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN